Zajedničkim ulaganjem do nove škole

Potpredsjednik Vlade RH i ministar graditeljstva PREDRAG ŠTROMAR, prilikom posjete Donjem Miholjcu podržao je inicijativu čelništva grada o potrebi gradnje novog objekta Srednje škole, u što se i sam uvjerio prilikom obilaska postojeće škole, koja je u derutnom stanju i u koju se nije ništa ulagalo proteklih deset godina, jer se očekivala gradnja nove.

   HNS-ov potpredsjednik Vlade RH i ministar graditeljstva i prostornog uređenja PREDRAG ŠTROMAR, izrazio je nadu kako se zajedničkim ulaganjem grada, županije i države u iduće tri godine može izgraditi nova, suvremeno opremljena Srednja škola u Donjem Miholjcu. Razgovarajući o mogućnostima financiranja njezine gradnje ministar je istaknuo da se u tri proračunske godine može osigurati potrebnih 40 milijuna kuna za školu, čiji učenici u sadašnjim uvjetima postižu zavidne rezultate na brojnim natjecanjima.

"U izradi je novi Zakon o odgoju i obrazovanju, kojim bi se omogućilo da država može izdvajati novac za ovakve investicije, a siguran sam da će gradnja škole u Donjem Miholjcu slijedeće godine biti među onima koje će sufinancirati i Ministarstvo znanosti. Naći će se sredstva i u proračunu županije, kao osnivaču, a zahvaljujući izmjeni Zakona o sufinanciranju jedinica lokalne samouprave i grad Donji Miholjac će iz očekivanih povećanih izvora prihoda od čak 10-tak milijuna kuna, također moći sufinancirati gradnju škole. Gradnja škole svakako bi trebala početi u slijedećoj godini" - rekao je ministar Predrag Štromar.

"Zgrada sadašnje Srednje škole je doista u derutnom stanju, u koju se ništa nije ulagalo proteklih 10 godina, jer se očekivala gradnja nove. Sada smo na dobrom putu i izuzetno sam zadovoljan posjetom ministra graditeljstva, koji se i sam uvjerio u stanje postojeće škole i potrebu gradnje nove" - istaknuo je gradonačelnik Donjeg Miholjca GORAN ALADIĆ.

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive

Please publish modules in offcanvas position.