Sabor veterana Domovinskog rata

Branitelji traže preimenovanje Kolodvorske u ulicu Hrvatskih branitelja.

Usprkos novom Zakonu o braniteljima sve je manje utvrđenih prava branitelja iz Domovinskog rata, pa nije čudo kako gotovo 600 branitelja sve manje sudjeluje u aktivnostima Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata grada Donjeg Miholjca i općina Magadenovac, Marijanci, Podravska Moslavina i Viljevo. Rečeno je to na izvještajnom Saboru ogranka, kojem je bilo nazočno tek 20-tak branitelja, predstavnik braniteljske populacije Osječko-baranjske županije i zamjenik gradonačelnika Donjeg Miholjca Tomislav Brusač. Podnoseći izvješće o aktivnostima ogranka u protekloj godini predsjednik Dragutin Lazar istaknuo je kako će branitelji i dalje nastojati njegovati tradicije i obilježavati značajne datume iz Domovinskog rata i neće dozvoliti da padnu u zaborav. Također, udruga će biti na raspolaganju svim članovima i pružati pomoć u ostvarivanju prava temeljem novog Zakona o braniteljima i njihovim obiteljima.

Branitelji su izrazili nezadovoljstvo svojim statusom u društvu i pogrešnim dojmom koji se stvara odredbama novog Zakona, koji se primjenjuje od početka ove godine. Žalosno je kako se ni nakon tri mjeseca ne mogu održati tribine branitelja na kojima bi se upoznali s odredbama Zakona.

Branitelji su izrazili i nezadovoljstvo što se još uvijek nije prihvatila inicijativa o promjeni naziva Kolodvorske ulice u Donjem Miholjcu u Ulicu Hrvatskih branitelja, pa su ponovno istaknuli zahtjev za promjenom imena jedne od najstarijih ulica u gradu.

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive

Please publish modules in offcanvas position.