HDZ Osijeka ostaje u oporbi

Unatoč objektivnoj mogućnosti za preslagivanje većine u Gradskom vijeću, HDZ to neće činiti, jer smatra da bi to bila neprincipijelna koalicija - rekao je županijski predsjednik HDZ-a Ivan Anušić.

HDZ Grada Osijeka osniva stručne stranačke odbore, a u Gradskom vijeću ostaje oporba - ističe se u priopćenju.

U službenim prostorijama HDZ-a Osječko-baranjske županije održana je konferencija za medije na kojoj je predsjednik Gradske organizacije HDZ-a grada Osijeka Ivan Radić zajedno s predsjednikom županijske organizacije HDZ-a i aktualnim županom Ivanom Anušićem izložio plan rada za naredno razdoblje te izvijestio javnost o osnivanju stručnih odbora.
Pritom je istaknuo kako Gradski odbor HDZ-a nema namjeru politizirati ili sudjelovati u trgovačkim dogovorima i klijentelizmu, već planira zajedno sa svojim gradskim vijećnicima ostati oštra, ali konstruktivna oporba u Gradskom vijeću Grada Osijeka te pomno pratiti rad aktualne gradske uprave i upozoravati na njezine propuste.
„U tijeku je osnivanje stručnih odbora kojima će pokriti sve sfere života u gradu, a vodit će ih stručnjaci ovisno o djelokrugu odbora. Bavit će se svim važnim pitanjima gradske razine, a posebice pitanjima gospodarstva, školstva, investicija i korištenja mogućnosti EU fondova. Iako će odbori djelovati u okviru stranke, pozivam sve zainteresirane građane koji smatraju da bi mogli svojim znanjem i umijećem doprinijeti radu odbora, da se aktivno uključe u rad odbora kako bi odgovorno i stručno analizirali gradske probleme te za njih iznašli kvalitetna rješenja koja bi se ponudila građanima Osijeka.“- rekao je Radić.
Ukazao je da HDZ ima namjeru pokazati što se sve može učiniti kada se upravlja odgovorno, poduzetno, pošteno i transparentno, kako se upravo radi u Osječko-baranjskoj županiji, od kada joj je na čelu župan Ivan Anušić.
„U potpunosti podržavam plan rada Gradskog odbora HDZ-a Grada Osijeka i osnivanje stručnih odbora jer smatram kako je vrlo korisno i kvalitetno što je sustav posložen tako da je moguće sinergijski djelovati od grada, preko županije, do Vlade i ministarstava. HDZ i u gradu i županiji namjerava i u budućnosti djelovati progresivno i afirmativno, tako da podupire i usmjerava one projekte koji su dobri, a one koji nisu, na njih ukazivati i predlagati rješenja.“- rekao je županijski predsjednik HDZ-a Anušić te dodao kako unatoč objektivnoj mogućnosti za preslagivanje većine u Gradskom vijeću Grada Osijeka HDZ to neće činiti jer smatra da bi to bila neprincipijelna koalicija. Nastavit će, kaže, i na gradskoj razini raditi strateški, principijelno i planski kako bi na izborima 2021. godine preuzeli odgovornost za vođenje grada Osijeka i nastavili u drugom mandatu voditi ovu županiju.

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive

Please publish modules in offcanvas position.