Branitelji nezadovoljni novim Zakonom

Na tribini UHDDR-a u Marijancima branitelji upoznati s pravima, koja su utvrđena novim Zakonom o braniteljima, u primjeni od 14. prosinca 2017. godine.

Točno šest mjeseci prošlo je od donošenja novog Zakona o hrvatskim braniteljima - istaknula je Sanja Ivković, pravnica u osječkoj područnoj jedinici Ministarstva hrvatskih branitelja Republike Hrvatske, na održanoj javnoj tribini Općinskog ogranka Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata u Marijancima. Pozdravljajući okupljene branitelje i dragovoljce Domovinskog rata u ime ministra Tome Medveda, Sanja Ivković predstavila je mjere novog Zakona, a posebno one o statusnim pravima, pravima iz mirovinskog osiguranja, stambenom zbrinjavanju i zdravstvenoj zaštiti branitelja.

Pravnik Boris Abičić govorio je o pravima na novčanu naknadu za nezaposlene hrvatske branitelje, o jednokratnoj novčanoj pomoći i ostvarivanju prava na besplatne udžbenike za djecu hrvatskih branitelja. Gostima na tribini, među kojima je bio i Darko Nađ, predsjednik županijskog UHDDR-a, branitelji su postavili brojna pitanja te izrazili nezadovoljstvo mjerama novog Zakona o hrvatskim braniteljima, od čije primjene su daleko više očekivali, jer kako su istaknuli, osim povrata prava na bivšu opskrbninu, a sada naknadu za nezaposlene branitelje - nema bitnih pomaka, pa niti u ostvarivanju braniteljskih mirovina.

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive

Please publish modules in offcanvas position.