1. rujna završetak radova

Cesta između Podravske Moslavine i Gezinaca spada među kritične prometne dionice na području Osječko-baranjske županije, pa je nedavno započeta njena rekonstrukcija izuzetno važna za povećanje sigurnosti prometa. Radove na toj dionici državne ceste D34 obišli su župan Ivan Anušić, predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić i načelnik Općine Podravska Moslavina Zdravko Šimara.

Ukupna vrijednost radova iznosi 10.098.800,00 kuna, a izvođači radova - Gravia d.o.o. i Osijek Koteks d.d. - obvezali su se završiti radove do 1. rujna 2018. 

- Ovo je jedan od projekata koji smo zajedno s Županijom prepoznali kao prioritet broj jedan u rekonstrukciji ceste D34, a vjerujem da ćemo u slijedeće 3-4 godine obnoviti kompletan pravac od Osijeka do Virovitičko-podravske županije. U roku od 15 do 30 dana raspisat ćemo natječaj za izgradnju obilaznice Petrijevci, za što smo 85 posto potrebnih sredstava osigurali iz fondova EU, a ukupna vrijednost investicije je 60 milijuna kuna. Za cestu D313 od Osijeka do Erduta priprema se projektna dokumentacija, kao i za D2 od Bizovca prema Osijeku. Te ceste su u lošijem stanju i čim bude spremna projektna dokumentacije ide se u njihovu realizaciju – rekao je Josip Škorić te dodao da Hrvatske ceste na području Osječko-baranjske županije sada imaju pet aktivnih projekata u vrijednosti 60 milijuna kuna i izradu projektne dokumentacije u vrijednosti 10 milijuna kuna. Siguran je da će Hrvatske ceste u suradnji s Osječko-baranjskom županijom značajno unaprijediti stanje prometne sigurnosti u aktualnom mandatu.

Župan Ivan Anušić je izrazio zadovoljstvo što je obnova ove dionice državne ceste u punom jeku, a ističe da je to jedan u nizu projekata u cestovnoj infrastrukturi Osječko-baranjske županije. - Suradnja Osječko-baranjske županije i Uprave HC, kao i Hrvatskih autocesta je odlična. Cestovna infrastruktura na području naše županije je u dobrom stanju, a ono što nije dobro u idućih par godina će se završiti ili početi sanirati. Svi projekti se realiziraju kroz projekt Slavonija, Baranja i Srijem te kroz Hrvatske autoceste – rekao je župan, a načelnik Šimara dodao kako je rekonstrukcija ceste važna za stanovnike ovih naselja, ali i sve osobe koji njome prometuju. Podsjetio je da se upravo na tom dijelu u veljači dogodila prometna nezgoda u kojoj su tri osobe izgubile život.

Ukupna duljina zahvata trase Podravska Moslavina - Gezinci je 4,1 kilometara, a obuhvaća i proširenje ceste s postojećih 6 metara na 7,1 metara. Zbog proširenja kolnika i izdizanja nivelete u naselju Gezinci prilagođavaju se kolni ulazi s lijeve strane ceste, a izvode novi s desne strane. Kanali se ponovo kopaju prema projektu, a na prilaznim poljskim putovima grade se otresnice od kamenog materijala. 

 

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive

Please publish modules in offcanvas position.