Ministar podržao gradnju Srednje škole

Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja PREDRAG ŠTROMAR, u sklopu radnog posjeta Osječko-baranjskoj županiji, boravio je u Donjem Miholjcu, gdje je u razgovoru sa čelništvom grada podržao dugo očekivanu gradnju nove Srednje škole. 

- Prije šest mjeseci sam bio ovdje i vidio stvarnu situaciju kakvu ne zaslužuju vaša djeca, koja imaju izvrsne rezultate na brojnim natjecanjima. Grad, Županija i Ministarstvo znanosti će se uključiti sa svojim sredstvima u gradnju novog objekta Srednje škole. Nedavnom izmjenom zakona u Saboru, omogućeno je da se država jače, intenzivnije i bolje uključi. Predstoje razgovori između županije, ministarstva i grada kako bi se dogovorio omjer financijskog sudjelovanja u ovom projektu - rekao je ministar Štromar prilikom ponovnog obilaska Srednje škole, te sugerirao aktualnoj gradskoj vlasti na čelu s gradonačelnikom Goranom Aladićem, da se svakako krene u natječaj za izvoditelja radova. Pošto građevinska dozvola i projekt postoji idemo graditi što prije, da u slijedeće 2 do 2,5 godine ovdje bude nova, prekrasna škola, jer sva djeca moraju imati jednake uvjete što se tiče obrazovanja - istaknuo je ministar Štromar.

- Prema novom troškovniku izgradnja škole i sportske dvorane trebala bi koštati oko 38 milijuna kuna i očekujemo početak gradnje na proljeće slijedeće godine - izjavio je ravnatelj Srednje škole NENAD PERIĆ.

- Grad se može uključiti u gradnju novog objekta škole sa nekih 5 do 6 posto ukupnog iznosa, u naredne tri godine i spremni smo sudjelovati u zatvaranju financijske konstrukcije - naglasio je gradonačelnik Donjeg Miholjca GORAN ALADIĆ.

- Županija će pratiti ovaj projekt i siguran sam da će župan, koji ima volju i želju, stati iza ovog projekta i da će Županija pratiti gradnju, jer i nama je u interesu da Donji Miholjac, kao središte ovog dijela županije ima Srednju školu. Mnogi učenici ne idu ovdje u školu zbog loših uvjeta i odlaze iz ove sredine, a to nam nije cilj i to moramo promijeniti - rekao je dožupan GORAN IVANOVIĆ.  

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive

Please publish modules in offcanvas position.