Državno natjecanje u oranju

Predstavljen je program 16. Natjecanja u oranju RH, 7. Natjecanja u oranju konjima Republike Hrvatske i 5. Farm Show-a koji će se tijekom nadolazećeg vikenda održati na prostoru Sportske zračne luke Osijek-Čepin.

16. Natjecanje u oranju RH i 7. Natjecanje u oranju konjima Republike Hrvatske organizira Osječko-baranjska županija u suradnji s Hrvatskom udrugom natjecanja u oranju, Hrvatskom poljoprivredno-šumarskom savjetodavnom službom i Ministarstvom poljoprivrede. 5. Farm Show organizira Udruga prodavatelja poljoprivredne mehanizacije i opreme u RH.

Program su predstavili zamjenik župana Osječko-baranjske županije kao domaćin, Goran Ivanović i predsjednik Udruge prodavatelja poljoprivredne mehanizacije i opreme u RH Darko Aračić.

- Našoj Slavoniji, Baranji i Srijemu, potrebne su ovako velike priredbe, a 5. Farm Show i 16. Natjecanje u oranju RH predstavljaju i dobru sinergiju. Farm Show se etablirao u manifestaciju koja je za poljoprivrednike nešto na što moraju doći, a uz Natjecanje u oranju dobra je prilika da predstavimo Slavoniju, Baranju i Srijem na jedan drugačiji način – rekao je zamjenik župana Osječko-baranjske županije Goran Ivanović te pozvao građane da dođu 24. i 25. kolovoza na prostor Zračne luke Čepin. Posebno je zahvalio na potpori Ministarstvu poljoprivrede i Upravnom odjelu za poljoprivredu Osječko-baranjske županije te svim osobama koje su organizirale natjecanje. Pobjedniku natjecanja je poželio da što bolje predstavlja Hrvatsku na svjetskom natjecanju u oranju koje će biti održano u SAD-u iduće godine. Organizatorima Farm Show-a čestitao je što su prihvatili da se u ovom sinergijskom prostoru pokuša napraviti nešto najbolje za ovaj kraj.

Darko Aračić, predsjednik Udruge prodavatelja poljoprivredne mehanizacije Hrvatske, poručio je da se manifestacija Farm Show etablirala, pa uz istovremeno održavanje Natjecanja u oranju te s obzirom na rast tržišta mehanizacije i dobru proizvodnu godinu očekuju povećan broj posjetitelja.
- Svi izlagači su se pripremili za ovu najznačajniju manifestaciju u godini, pa će posjetitelji imati priliku vidjeti sve novitete u svijetu - rekao je Aračić.

Svečano otvorenje sve tri manifestacije održat će se u subotu, 25. kolovoza u 9 sati, a otvorit će ih ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive

Please publish modules in offcanvas position.