Kreće program Zaželi!

Četrdeset žena potpisalo je danas (srijeda) u velikoj vijećnici dvorca “Mailath” u Donjem Miholjcu Ugovor o radu na određeno vrijeme u okviru projekta “Žene zajedno - za bolju budućnost naše zajednice” iz programa “Zaželi - program zapošljavanja žena”. Nositelj projekta je Grad Donji Miholjac te općine Magadenovac i Marijanci.

- Vrijednost projekta je nešto manja od 6 milijuna kuna, a financiran je u 85-postotnom iznosu iz Europskog socijalnog fonda EU pod nazivom “Operativni program učinkovitosti ljudskih potencijala” te u 15-postotnom iznosu Republike Hrvatske - istaknuo je voditelj projekta Andrija Herbst.

Ciljane skupine bile su nezaposlene žene s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem i da su bile prijavljene na evidenciju nezaposlenih Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. U projekt su uključene žene starije od 50 godina, koje su u nepovoljnom položaju na tržištu rada. U sljedeća 24 mjeseca, odnosno do 30. studenog 2020. godine 40 žena brinuti će se za 160 krajnjih korisnika na području Grada Donjeg Miholjca i općina Magadenovac i Marijanci. U opisu posla budućih radnica je pomoć u održavanju čistoće stambenog prostora, pomoć pri oblačenju, svlačenju i održavanju higijene, pomoć u društvenim aktivnostima, u pripremi obroka, u dostavi namirnica, lijekova i slično, te pomoć pri ostvarivanju prava, kao što je plaćanje računa.

- Nakon što prođu 24 mjeseca, žene koje su izrazile želju moći će se prekvalificirati, a za što su također osigurana sredstva - istaknuo je gradonačelnik Donjeg Miholjca Goran Aladić.

Nakon potpisivanja ugovora žene su na korištenje dobile bicikle koji će im biti prijevozno sredstvo za lakše i bolje obavljanje budućeg posla.

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive

Please publish modules in offcanvas position.