Završio projekt “Zaželi” u Podravskoj Moslavini

Završio projekt “Zaželi” u Podravskoj Moslavini

U općini Podravska Moslavina završen je treći po redu projekt „Zaželi” iz programa ZAŽELI - program zapošljavanja žena - faza III.

Izrazivši zadovoljstvo dosadašnjim projektima zapošljavanja žena načelnik općine Dominik Cerić na završnoj konferenciji je izrazio nadu da će četvrta faza koja bi trebala trajati tri godine također ostvariti dobre rezultate kako u zapošljavanju ciljanih skupina tako i u skrbi i poboljšanju životnih uvjeta starijih osoba.

Voditeljica projekta Edita Šimara podsjetila je da je prva faza trajala 30 mjeseci, druga 15, a upravo završena treća faza šest mjeseci te da je na njoj bilo zaposleno petnaest žena koje su skrbile o devedeset krajnjih korisnika.

Vrijednost projekta bila je 92.653 eura. Projekt je u potpunosti financiran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

Žene zaposlene na projektu pružale su pomoć u spremanju domova korisnika, brinule o presvlačenju i higijeni, obavljale kupovinu i nabavke lijekova i sve druge poslove kojima se olakšavao život korisnika te pomagale njihovom socijalnom uključivanju u zajednicu.

Melita Šverer radila je u sva tri projekta i smatra kako je ovo dobar način skrbi za starije osobe, ali i pružanje mogućnosti zapošljavanja teže zapošljivih osoba. Ona, kao i druge žene koje su radile u okviru programa Zaželi, očekuje da se on nastavi i da bude dugotrajniji.

Live stream

 

▶️ SLUŠAJTE UŽIVO

Upravo svira:

 

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

E-mail: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Redakcija: 031 631-529
Režija: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Ivan Korov i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković

Računovodstvo / Administracija: Verica Kuljovski

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije