Koncert zbora “Tenkeš” iz Šikloša

U organizaciji Grada Donjeg Miholjca i Turističke zajednice u velikoj dvorani donjomiholjačkog dvorca održan je koncert mješovitog pjevačkog zbora "Tenkeš" iz Šikloša. Kao gosti koncerta nastupili su članovi Crkvenog mješovitog pjevačkog zbora "Sveta Cecilija" iz Donjeg Miholjca pod dirigentskom palicom profesorice Silvije Ježić Knežević.

- Od izgradnje mosta sedamdesetih godina gradovi Šikloš i Donji Miholjac su gradovi prijatelji. Zbog toga smo željeli uspostaviti bolju suradnju i povećati druženja – istaknuo je zamjenik gradonačelnika grada Donjeg Miholjca Tomislav Brusač te se zahvalio gostima iz Šikloša na svim dosadašnje upućenim pozivima zboru "Sveta Cecilija" na gostovanja i festivale u susjednoj Republici Mađarskoj.

- Drago nam je što možemo tu suradnju proširiti na način da i vi gostujete kod nas- istaknuo je dogradonačelnik Brusač, koji je ujedno i član Crkvenog mješovitog pjevačkog zbora "Sveta Cecilija". Dirigentica pjevačkog zbora "Tenkeš" iz Šikloša Ilona Okos je istaknula kako njihov zbor ove godine slavi 65 godina postojanja. U znak zahvalnosti što su pozvani sudjelovati u programu obilježavanja Dana grada Donjeg Miholjca zbor iz Šikloša je donjomiholjačkoj publici prvo otpjevao pjesmu Te Deum autora Marc-Antonie Charpentiera. Nakon koncerta je u Osnovnoj školi "August Harambašić" priređen domjenak i druženje s članovima pjevačkih zborova.

 

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive

Please publish modules in offcanvas position.