“Bitka za Miholjac”, aktivnosti policije, ribiča i košarkaša povodom Dan grada

Pod pokroviteljstvom Grada Donjeg Miholjca i Osječko-baranjske županije, a u organizaciji Povijesne udruge Mailath u nedjelju (23.rujan) će u Donjem Miholjcu biti održana manifestacija pod nazivom "Bitka za Miholjac". Program počinje u 14:30 sati, a održati će se u perivoju dvoraca Prandau-Mailath. Sudjeluju: Red vitezova Ružice grada, Dubovački streličari i Viteški red zmaja iz Šikloša. Program uključuje: bitku za oslobođenje Miholjca od Turaka, demonstraciju oružja, malu školu mačevanja, radionice za djecu, prezentaciju starih igara te bogatu gastronomsku ponudu.

- Molimo građane da se ne uplaše kada u nedjelju čuju topovsku i puščanu paljbu, jer će to oružje biti korišteno u prikazu Bitke za Miholjac – naglasila je predsjednica Povijesne udruge "Mailath" Mirjam Ćosić te pozvala sve da u što većem broju poprate ovaj događaj.

Projekt policije “Zdrav za 5”

Mladi u Hrvatskoj sve ranije počinju konzumirati alkohol, a po učestalosti pretjeranog opijanja već su pretekli europski prosjek. Kako je edukacija najbolja prevencija, na području Osječko-baranjske županije se i ove godine provoditi projekt „Zdrav za 5“. Službenici Odjela prevencije Policijske uprave Osječko-baranjske i Policijske postaje Donji Miholjac sutra će od 10:00 sati na središnjem gradskom Trgu (u okviru održavanja atletske utrke "Trčanjem do zdravlja") dijeliti promotivne materijale i letke građanima s ciljem prevencije ovisnosti te podizanja razine javnozdravstvene svijesti kod učenika. Projekt se sastoji od slijedećih komponenti: Prevencija ovisnosti (ovisnost i zlouporaba alkohola, ovisnost i zlouporaba droga, ovisnosti o igrama na sreću) te Zaštita okoliša i prirode.

Ribolovno-športska udruga "Udica" Donji Miholjac organizira sutra (22.rujan) na Staroj Dravi KUP Grada Donjeg Miholjca u lovu ribe "Udicom na plovak". Početak natjecanja je u 9:00 sati. Donjomiholjačka Udruga je na natjecanje pozvala dvadeset i tri ekipe, udruge članice Zajednice športsko ribolovnih udruga Donji Miholjac te udruge iz Valpova, Belišća, Osijeka, Đakova i Požege. Organizator za sve sudionike priprema ručak, a za najuspješnije ribolovce pehare i medalje. Proglašenje pobjednika je u 13:00 sati.

Povodom dana grada Donjeg Miholjca u nedjelju (23.rujan) će biti održane prijateljske košarkaške utakmice između Donjeg Miholjca i Belišća. U Nastavno sportskoj dvorani Osnovne škole "August Harambašić" u 10:00 sati na rasporedu je utakmica u kategoriji U-9, a u 12.00 sati u kategoriji U-11 i U -13. Predsjednik Kluba Liberto Zvocak poziva sve ljubitelje košarke da dođu na ove prijateljske utakmice i podrže naše dječake.

 

 

 

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive

Please publish modules in offcanvas position.