“Miholjac slavi - poezija teče”

 Povodom proslave dana grada i crkvenog goda blagdana sv. Mihaela Arkanđela Književna udruga "Mihael" Donji Miholjac predstavila je zbornik "Slavonska rapsodija" i održala pjesnički susret "Miholjac slavi – poezija teče".

Uz pjesnike iz Donjeg Miholjca te Općina Magadenovac, Marijanci, Viljevo i Podravska Moslavina nastupili su i pjesnici iz brojnih gradova i općina Republike Hrvatske. Svečanosti je bio nazočan i predsjednik Društva hrvatskih književnika Đuro Vidmarović iz Zagreba koji je napisao recenziju zbornika "Slavonska rapsodija” te gradonačelnik Donjeg Miholjca Goran Aladić koji je službeno otvorio promociju knjige i pjesnički susret.

- Ovo je peta knjiga u nizu koju je pripremila naša književna udruga, čime nastavlja kontinuitet svoga djelovanja, a time ujedno opravdava smisao postojanja. Vjerujem kako će se i ova knjiga naći u društvu onih koje ljubitelji poezije sa zadovoljstvom čitaju i pritom istinski uživaju – istaknuo je predsjednik Književne udruge "Mihael" Zdravko Živković.

- Kao predsjednik Društva hrvatskih književnika iznimno cijenim književni amaterizam, ali onaj koji stremi usavršavanju i obogaćivanju estetske razine – rekao je Đuro Vidmarović te dodao kako se veliki razlog zbog kojeg podržava ovaj Zbornik i napore koje čine kolege pjesnici iz Donjeg Miholjca, krije u tome što se na ovakav način obogaćuje zavičajna kultura i što se obavlja potrebna demetropolizacija hrvatskih književnih događaja.

- Kao što potičemo folklorna društva, festivale i njegovanje narodne baštine, tako trebamo poticati i književno stvaralaštvo -  naglasio je Vidmarović.

U Zborniku su zastupljena 62 autora. Marija Divošević radila je korekturu, a Andreas Sklizović autor je naslovnice Zbornika. Nakladnik je Gradska tiskara Osijek.

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive

Please publish modules in offcanvas position.