Otkazan ugovor o odvozu otpada Eko-Floru Plus

Otkazan ugovor o odvozu otpada Eko-Floru Plus

Glavna točka dnevnog reda 17. sjednice Općinskog vijeća Marijanci bila je iz područja komunalne problematike, točnije raskida višegodišnjeg koncesijskog odnosa za odvoz komunalnog otpada sa tvrtkom Eko-Flor Plus iz Oroslavja. Glavni razlozi bili su poskupljenje usluga, ali što je još važnije i ukupni interes racionalnijeg poslovanja u svim drugim područjima komunalnih djelatnosti kao što su održavanje zelenih i javnih površina, grobalja i slično.

Općinski načelnik Darko Dorkić uz podršku većine vijećnika stoga je stupio u pregovore za ulazak u suvlasništvo s Komunalnim poduzećem Doroslov iz Donjeg Miholjca. Kako je rekao načelnik razgovori su bili kvalitetni i konstruktivni te otvaraju put ka realizaciji planiranog poslovnog partnerstva.

Na primjedbu vijećnika Samira Kovačevića kako bi bilo bolje da je općina ustrojila vlastito komunalno poduzeće načelnik je odgovorio kako to predstavlja preveliki trošak te da bi dodatno zapošljavanje i kupovina vozila, strojeva i opreme previše opteretila proračun. U ovom slučaju općina se rukovodila primjerom nekih drugih jedinica lokalne samouprave u kojima jedno poduzeće pokriva veći teritorij i to dobro funkcionira.

Načelnik Dorkić pogotovo je istaknuo problematiku održavanja grobalja gdje nema komunalnog reda već pedesetak godina. On smatra kako bi se ulaskom u Doroslov i to riješilo, a prvi korak trebao bi biti izrada katastra svih grobalja, odnosno evidencije grobnih mjesta i njihovo održavanje.

Na pitanje vijećnika Josipa Dukmenića s čime bi općina ušla u suvlasništvo Darko Dorkić je odgovorio da postoje dvije nekretnine i oprema čime trenutačno upravlja Jedinstveni upravni odjel. Doroslov bi također preuzeo i radnike koji sada rade komunalne poslove u općini.

Budući da je rok za otkazivanje ugovora sa Eko-Florom šezdeset dana ova će tvrtka svoje usluge u općini Marijanci obavljati još do kraja godine.
Prijedlog je podržala većina vijećnika sa samo jednim glasom protiv.

Live stream

 

▶️ SLUŠAJTE UŽIVO

Upravo svira:

 

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

E-mail: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Redakcija: 031 631-529
Režija: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Ivan Korov i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković

Računovodstvo / Administracija: Verica Kuljovski

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije