U MPC predstavljen “Povijesni kutak”, knjiga mons. Stjepana Beretića

U MPC predstavljen “Povijesni kutak”, knjiga mons. Stjepana Beretića

Miholjački poduzetnički centar - Lokalna razvojna agencija d.o.o. i Katoličko društvo “Ivan Antunović” iz Subotice održali su završnu konferenciju projekta P(isana) R(iječ) O(stavlja) T(ragove) O(bičaja) i K(ulture)=PROTOK. Projekt je financiran sredstvima Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u sklopu Programa prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Republike Srbije za 2023. godinu.

Aktivnosti i rezultate projekta predstavila je Anela Šovagović, direktorica MPC-a.

- MPC nabavio je opremu za promidžbu kulturnih sadržaja, prijenosno računalo, pisač, projektor, projektorsko platno i uredski namještaj, a Katoličko društvo je kupilo skener za digitalizaciju knjiga. Važnost ove suradnje je bila digitalizacija stare arhivske građe i čuvanje identiteta, povijesti i stvaralaštva Hrvata u Srbiji za buduće naraštaje. Zajednička aktivnost bila je promoviranje knjige Stjepana Beretića “Povijesni kutak” i samog Katoličkog društva “Ivan Antunović” u RH. Ukupna vrijednost projekta je 18.715,90 eura, bez PDV-a koji je naš trošak - istaknula je Anela Šovagović.

Knjigu ”Povijesni kutak” - Prilozi za povijest Katoličke Crkve u Bačkoj nazočnima je predstavio sam autor knjige mons. Stjepan Beretić, katedralni župnik u Subotici.

Live stream

 

▶️ SLUŠAJTE UŽIVO

Upravo svira:

 

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

E-mail: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Redakcija: 031 631-529
Režija: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Ivan Korov i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković

Računovodstvo / Administracija: Verica Kuljovski

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije