Mjesec knjige u Gradskoj knjižnici

Mjesec knjige u Gradskoj knjižnici

Završio je još jedan Mjesec hrvatske knjige, koji je ove godine nosio naziv Književnost bez granica uz prigodni slogan "Nek ti riječ ne bude strana(c)". Kao i mnoge knjižnice diljem Hrvatske, i Gradska knjižnica Grada Donjeg Miholjca obilježila je Mjesec hrvatske knjige raznima akcijama, aktivnostima, radionicama i gostovanjima. Tako su, od 15. listopada do 15. studenog, svi mještani s područja općina Magadenovac, Marijanci i Viljevo imali besplatan upis u knjižnicu, odnosno besplatnu obnovu članarine. Također, učenici prvih razreda osnovne te prvih razreda srednje škole imali su besplatan upis u gradsku knjižnicu tijekom cijelog Mjeseca hrvatske knjige.

- Oni koji su možda malo duže imali knjige kod sebe mogli su iskoristiti priliku i vratiti knjige u knjižnicu bez zakasnine. Imali smo i nagradnu igru na Facebook stranici knjižnice, u kojoj smo sudionike darivali knjigama - istaknula je ravnateljica Marinela Šmider.

U suradnji s Poduzetničkim inkubatorom Osvit u knjižnici je održan Dan virtualne stvarnosti, radionica koja je održana ne samo unutar Mjeseca hrvatske knjige, već i kao dio projekta STEAM revolucija. Započeli su i novi projekt Književnost kroz obruč u suradnji s Košarkaškim klubom Donji Miholjac. Idući tjedan će biti održana druga u nizu radionica u sklopu ovog projekta. Održana je i kreativna radionica za djecu u suradnji s udrugom Migra. U gostima su bili putopisac i avanurist Tomica Kristić, koji je predstavio svoje putovanje i istoimenu knjigu "Autostopom od Vijetnama do Tasmanije" i doktorica Vesna Oršulić koja je predstavila svoju knjigu „Spašavala sam brak, a spasila sebe”. Za dječji vrtić Pinokio organizirano je gostovanje Ines Marciuš - Kruljac. U grupnom posjetu knjižnici bila su tri peta razreda Osnovne škole August Harambašić i učenici 1. b razreda sa svojom učiteljicom Valerijom Čmelak.

Live stream

 

▶️ SLUŠAJTE UŽIVO

Upravo svira:

 

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

E-mail: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Redakcija: 031 631-529
Režija: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Ivan Korov i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković

Računovodstvo / Administracija: Verica Kuljovski

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije