Vanja Ivić dječji gradonačelnik

Vanja Ivić dječji gradonačelnik

U Maloj vijećnici Grada Donjeg Miholjca održana je konstituirajuća sjednica Dječjeg gradskog vijeća koju je sazvao gradonačelnik Donjeg Miholjca Goran Aladić. Predsjedavajući na konstituirajućoj sjednici bio je najstariji izabrani vijećnik, učenik Tin Černoga, pod mentorstvom Gordane Badovinac. Prvo je tajnim glasovanjem izabran dječji gradonačelnik, a zatim i predsjednik Dječjeg gradskog vijeća.

Za dječjeg gradonačelnika izabran je učenik 6.a razreda Osnovne škole "August Harambašić" Donji Miholjac Vanja Ivić. Za predsjednika Dječjeg gradskog vijeća izabran je učenik 6.b razreda Osnovne škole "August Harambašić" Donji Miholjac Petar Dubrović. Obojica za početak žele potaknuti izgradnju skate parka u Donjem Miholjcu. Na sjednici je još usvojen Poslovnik Dječjeg gradskog vijeća, a posljednja točka konstituirajuće sjednice bila su pitanja i prijedlozi. Članovi Dječjeg gradskog vijeća su još Josip Ovžetski, Lota Kalazić, Karlo Knežević, Tin Černoga, Hana Miličić i Laura Vidaković, svi iz Osnovne škole "August Harambašić" Donji Miholjac, zatim Tea Galošević iz Osnovne škole "Matija Gubec" Magadenovac, Područne škole Marijanci te Nika Sklizević i Lilien Gregorović iz Osnovne škole "Hrvatski sokol" Podravski Podgajci. Mandat članova Dječjeg gradskog vijeća traje dvije godine.

- Mislim da će u vašem radu biti dobrih ideja i vjerujem da se kod prihvaćanja određenih točaka nećete puno svađati - rekao je gradonačelnik Grada Donjeg Miholjca Goran Aladić. On je čestitao dječjem gradonačelniku i predsjedniku Dječjeg gradskog vijeća na imenovanju te im poželio puno uspjeha u radu. Također je istaknuo kako je osnivanje Dječjeg gradskog vijeća bio jedan od preduvjeta da se Grad Donji Miholjac prijavi kao Grad prijatelj djece.
- Mislim da smo sada zadovoljili većinu uvjeta i da ćemo uskoro na ulazu u Donji Miholjac moći vidjeti tablu "Grad prijatelj djece"- istaknuo je gradonačelnik Aladić.

 

Live stream

 

▶️ SLUŠAJTE UŽIVO

Upravo svira:

 

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

E-mail: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Redakcija: 031 631-529
Režija: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Ivan Korov i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković

Računovodstvo / Administracija: Verica Kuljovski

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije