Predstavljanje Slavonije u Sloveniji

Predstavljanje Slavonije u Sloveniji

Na turističkom sajmu „Alpe-Adria“ koji se od 31. siječnja do 3. veljače 2024. održao po 34. put u Ljubljani, predstavila se Slavonija kao turistička destinacija koja je kao regija poznata velikom broju Slovenaca. Tako je zajedničkim snagama predstavljena ponuda destinacije u suradnji Turističkih zajednica županija Virovitičko – podravske, Požeško – slavonske, Brodsko-posavske, Osječko – baranjske i Vukovarsko – srijemske.

S obzirom da su Slovenci veliki ljubitelji prirode, ljubljanski sajam bio je idealno mjesto za predstavljanje prirodnih ljepota Slavonije i ponude aktivnog turizma. Uz pitanja o bicikliranju, velik interes je iskazan i za posjete vinarijama i poznatim vinogorjima.

Iako je za Slavoniju domaće tržište primarno, gosti iz Slovenije ostvarili su u Slavoniji 2023. godine u pojedinim županijama rast noćenja od čak 56% u odnosu na prethodnu godinu. Uz to, prošla godina bila je rekordna u Slavoniji što se tiče turističkih noćenja i dolazaka, jer je ostvareno 14,5% više noćenja u odnosu na do sada rekordnu 2022. godinu.

Novo zajedničko predstavljanje Slavonije slijedi već sredinom veljače, na važnom međunarodnom turističkom sajmu F.re.e. u njemačkom Münchenu i sajmu Fiets en wandelbeurs u nizozemskom Utrechtu. Iza toga u ožujku slijedi zajedničko predstavljanje destinacije u Beču na sajmu Ferienmesse.

Live stream

 

▶️ SLUŠAJTE UŽIVO

Upravo svira:

 

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

E-mail: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Redakcija: 031 631-529
Režija: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Ivan Korov i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković

Računovodstvo / Administracija: Verica Kuljovski

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije