Tribina “Kroz logore do slobode”

Javna tribina „kroz Logore do Slobode“
Svjedočanstva zatočenih hrvatskih branitelja
Udruga veterana i pripadnika 3. gardijske brigade „Kune“ u partnerstvu s Moto klubom Veterani Croatia i Gradom Valpovom organiziraju 5. tribinu na temu „kroz Logore do Slobode“. Tribina će se održati u Velikoj dvorani Centra kulture „Matija Petar Katančić“ u Valpovu u utorak 23. listopada 2018.god. s početkom u 10:30 sati. Za ovu prigodu očekuje se dolazak Ministra branitelja Tome Medveda i ostalih dužnosnika.
Tema tribine bit će proživljeno iskustvo hrvatskih branitelja i njihova prolaska kroz pakao srpskih koncentracijskih logora tijekom domovinskog rata. Branitelji će govoriti svoja svjedočanstva, o bolnom i nikada zaboravljenom iskustvu koje su doživjeli i preživjeli u srpskim logorima. Osim branitelja na tribini će aktivno sudjelovati i predavači koji su djelatnici državnih institucija koje su usko vezane uz sam proces ratnog zločina koji se dogodio na teritoriju Republike Hrvatske. Svoje predavanje na temu uloge MUP-a vezano za istragu ratnih zločina održati će Tomislav Farkaš – djelatnik za ratni zločin MUP-a Policijske uprave osječko-baranjske, zatim Zlatko Bučević – zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Osijeku, te prof.dr.sc. Mladen Lončar koji će govoriti o psihofizičkom stanju zatočenih u logorima, povratak „logoraša“ u civilni život te posljedica bolesti PTSP na obitelj i okolinu.
Cilj tribine je educirati mlade o Domovinskom ratu, psihofizičkom stanju zatočenih hrvatskih branitelja i sudskim procesima vezanim uz sam ratni zločin od ljudi koji su direktno sudjelovali u istome od samih početaka. Na ovaj način širi se istina o Domovinskom ratu kako se žrtva hrvatskih branitelja i civila nikada ne bi zaboravila.
Pozivamo sve zainteresirane građane da nazoče tribini i da svojim dolaskom ožive sjećanja na Domovinski rat i stvaranje samostalne i suverene Republike Hrvatske.

 

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive

Please publish modules in offcanvas position.