Vježba civilne zaštite

Na prostoru Stare Drave Donji Miholjac održana je vježba civilne zaštite u kojoj su sudjelovali svi sudionici sastava civilne zaštite ustrojenih na području grada na provođenju mjera obrane od poplave, ali i pripadnici HGSS-a ispostave Osijek i Državne uprave za zaštitu i spašavanje, područnog ureda u Osijeku.

Vježba je organizirana i provedena s ciljem provjere djelovanja Stožera civilne zaštite lokalne razine, operativnih snaga kao i postrojbe civilne zaštite u suradnji s drugim sudionicima u vježbi.

Sve to prema scenariju vježbe u kojem je trebalo djelovati u slučaju poplave i zbrinjavanja ugroženog stanovništva. Tako su postavljeni zečji nasipi uz tok rijeke Drave i u pokaznoj vježbi organizirano spašavanje u vodi, ali i izgubljenih osoba u čijem je pronalaženju uspješno sudjelovao i pas HGSS-a koji je osobu pronašao. Svi ugroženi bili su evakuirani i smješteni u postavljenom šatoru Crvenog križa, gdje im je pružena prva pomoć. 

Na kraju vježbe gradonačelnik Donjeg Miholjca Goran Aladić uručio je posebne zahvalnice svim predstavnicima sudionika vježbe “Drava 2018.”

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive

Please publish modules in offcanvas position.