Pomoć mladim obiteljima

Načelnik Općine Magadenovac Stjepan Živković i pet mladih osoba s područja Općine Magadenovac potpisali su ugovore vezane uz program Mjera za poticanje rješavanja stambenog pitanja mladih obitelji.

Riječ je o tri mjere: Financijska pomoć za kupnju građevinskog zemljišta, ili stambenog objekta u vrijednosti 30.000 kuna, Financijska pomoć za ulaganje u izgradnju novog stambenog objekta, također u vrijednosti 30.000 kuna i Poboljšanje kvalitete stanovanja ulaganjem u rekonstrukciju i/ili adaptaciju stambenog prostora u vrijednosti do 15.000 kuna.

- Drago mi je što su mladi žitelji na području Općine Magadenovac prihvatili prijedlog ovog Programa i javili se na javni poziv – istaknuo je načelnik Živković. Povjerenstvo za dodjelu sredstava podrobno je razmotrilo svaki od zahtjeva kako ne bi došlo do zlouporaba, pa su tako korisnici sredstava bili dužni priložiti sve račune za kupovinu nekretnina, materijala i usluga kako bi opravdali dobivena sredstva.

Za Mjeru 1 Financijska pomoć za kupnju građevinskog zemljišta ili stambenog objekta ugovor su potpisali Josip Marić iz Šljivoševaca te Maja Štraub iz Lacića. Za Mjeru 3 Poboljšanje kvalitete stanovanja ulaganjem u rekonstrukciju i/ili adaptaciju stambenog prostora ugovore su potpisali Jurica Pleša iz Beničanaca, Saša Epert iz Šljivoševaca i Željko Plužarić iz Magadenovca.

Ukupna vrijednost do sada potpisanih ugovora je 105 tisuća kuna. Za Mjeru 1 podnesena su još dva, a za Mjeru 3 još šest zahtjeva za koje će iz Proračuna Općine Magadenovac biti dodatno izdvojeno 150 tisuća kuna.

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive

Please publish modules in offcanvas position.