Rezultati izbora za Vijeća mjesnih odbora

   Slab odaziv birača

========================

Gradsko izborno Povjerenstvo utvrdilo je i objavilo rezultate izbora za Vijeća mjesnih odbora Donjeg Miholjca, Rakitovice, Miholjačkog Poreča, Golinaca, Radikovaca, Svetog Đurđa i Podravskih Podgajaca. 

Kao što se i očekivalo, zabilježen je slab odaziv birača na svim biračkom mjestima.

Tako je u Donjem Miholjcu od ukupno 5.067 birača glasovalo samo 169, odnosno 3,34 posto. 

Od tri kandidacijske liste najviše je dobila lista HDZ-a 122 glasa, HSS-a 28 i SDP-a 19 glasova, pa će od 9 članova Vijeća mjesnog odbora Donjeg Miholjca HDZ imati 7; Luka Kovačević, Andreja Perković, Ivana Marić Špoljarić, Stjepan Streitenberger, Marinelo Maršić, Nives Radonjić i Moni Apari, te Zdravko Živković (s liste HSS-a) i Željko Macanić (s liste SDP-a).

U Rakitovici je od ukupno 710 birača na izbore izašlo 216, a od dvije kandidacijske liste 118 glasova dobila je lista HDZ-a i 96 lista Grupe birača. Tako će Vijeće mjesnog odbora u Rakitovici od 7 članova činiti: Matej Žigmundić, Hrvoje Pleša, Ivančica Adamović Falamić i Petar Falamić (s liste HDZ-a), te Zvonimir Falamić, Josip Žigmundić i Nada Adamović (s liste Grupe birača).

U Miholjačkom Poreču od 140 birača na izbore je izašlo 27 i svi oni dali su glas jedinoj ponuđenoj listi HDZ-a, pa će svih pet članova vijeća biti s te liste: Josip Lukačević, Vjekoslav Andračić, Anamarija Šormaz, Ružica Markotić i Valentino Perković.

U Golincima je na izbore izašlo 69 birača od 366 upisanih, a glasove su podijelili kandidatima s dvije liste: HDZ-a 36 i HSS-a 33 glasa. Od ukupno 7 mjesta u vijeću, HDZ je dobio 4 (Helena Kusturić, Zoran Kusturić, Stevo Kondić i Miroslav Knežević), a HSS 3 (Nikola Kusturić, Otto Hettich i Josip Janžek).

U Radikovcima je bio najveći izlazak birača od svih prigradskih naselja, odnosno od 252 birača glasovalo je 115 i to 76 za listu Grupe birača Ivana Semeša, a 39 za listu HDZ-a. Tako će u vijeću koje broji 5 članova biti Ivan Semeš, Goran Babić i Josip Mak te dva HDZ-ovca Mario Šiklušić i Zrinko Miličić.

Vijeća mjesnih odbora u Svetom Đurđu i Podravskim Podgajcima imaju po 7 članova i svi su birani s jedne liste HDZ-a. U Svetom Đurđu od 645 birača na izbore je izašlo 48, što je najmanji izlazak od svih prigradskih naselja. Članovi vijeća su: Gabrijela Harkanovac, Dalibor Stanković, Marino Veselovac, Dario Veselovac, Luka Veselovac, Ivica Balić i Marijan Tepeš.

U Podravskim Podgajcima od 530 birača na izbore je izašao 81, koji su podržali listu HDZ-a, pa će u vijeće: Zdenka Petrović, Josip Majdenić, Lucija Lovrenčić, Stjepan Horvatić, Darko Bužanić, Luka Dominković i Ivica Skrbin.

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive

Please publish modules in offcanvas position.