U četiri prometne nesreće smrtno stradalo sedam osoba

U proteklih deset godina u prometnim nesrećama na hrvatskim cestama nastradalo je više od 170.000 osoba, poginulo je 4 .111, teško ozlijeđeno 31.425, a lakše ozlijeđeno 139.029 osoba. U prvih osam mjeseci ove godine u Hrvatskoj je smrtno stradalo 217 osoba, odnosno isti broj kao i 2017. godine, a tijekom mjeseca rujna nastavljen je nezadovoljavajući trend smrtnog stradavanja, odnosno do 20. rujna ove godine poginule su 234 osobe, odnosno 3 osobe ili 1,3% više nego do 20. rujna 2017.godine.

U Osječko-baranjskoj županiji u manje od mjesec dana prometnice su odnijele šest života. I dalje su najčešći razlozi zbog kojih dolazi do prometnih nesreća nepoštivanje prednosti prolaska i nedopuštena brzina kretanja vozila – istaknuo je načelnik Policijske postaje Donji Miholjac Mario Pavin te dodao kako su uz spomenuto, uzroci prometnih nesreća vožnja pod utjecajem alkohola i uporaba pametnih telefona prilikom vožnje te nekorištenje sigurnosnog pojasa.

Od početka 2018.godine na području donjomiholjačke policijske postaje evidentirane su 82 prometne nesreće što je u odnosu na 2017.godinu povećanje za 13 prometnih nesreća.

- Ono što je posebno zabrinjavajuće je činjenica da smo ove godine evidentirali četiri prometne nesreće u kojima je smrtno stradalo sedam osoba, što je drastično povećanje u odnosu na proteklu godinu, kada su u prometnim nesrećama poginule dvije osobe - naglasio je Pavin.

- Bez obzira što se građanima opetovano ukazuje da ne ne sjedaju za upravljače automobila ukoliko su konzumirali alkohol i što učestalo provodimo mjere usmjerene na utvrđivanje prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, zaticanje takvih osoba u vožnji ne jenjava – rekao je Pavin.

Od početka godine do sada policijski su službenici iz prometa isključili 145 vozača zbog vožnje pod utjecajem alkohola.Iz prometa je isključeno i 11 vozača zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i 14 osoba zbog upravljanja vozilom za vrijeme dok im je izrečena zabrana upravljanja. Ukupno je od početka godine na području Policijske postaje Donji Miholjac evidentirano 2.995 prometnih prekršaja.

 

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive

Please publish modules in offcanvas position.