Načelnik Dominik Knežević povodom Dana općine Viljevo

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća i podjelom javnih priznanja dobitnicima obilježen je Dan općine i Župe Viljevo.

Gostujući u programu Radija Donji Miholjac načelnik općine Dominik Knežević istaknuo je čitav niz krupnih investicijskih projekata, od kojih su neki u fazi pune realizacije. Najvažnija investicija odnosi se na izgradnju centra Viljevo, gdje se planira gradnja vatrogasnog i društvenog doma te nova ambulanta i ljekarna.

"Najveća je to investicija u povijesti općine Viljevo i iznosi oko 20 milijuna kuna. Pripremamo i projekt izgradnje dječjeg vrtića u Viljevu, kapaciteta 45-ero djece, ukupne vrijednosti 6,5 milijuna kuna. Pomažemo našim studentima i srednjškolcima, financiramo mjesečne karte učenicima srednjih škola, povećali smo naknade roditeljima za novorođeno dijete na iznos 500 kuna po djetetu, a u cilju zadržavanja mladih obitelji isplaćujemo poticaje po 25 tisuća kuna. Do sada smo isplatili dva, a treći je  zahtjev u proceduri. Krenuo je program Zaželi u trajanju 30 mjeseci, gdje smo zaposlili 10 žena s područja općine na 24 mjeseca koje skrbe o 40 krajnjih korisnika" - rekao je Dominik Knežević.

U okviru obilježavanja Dana općine i crkvenog goda, blagdana sv. Andrije apostola u petak će se s početkom u 11:00 sati služiti svečana sveta misa. Paljenje prve adventske svijeće je u subotu, također u 11:00 sati na parkiralištu ispred općinske uprave, a sutradan u nedjelju u organizaciji LD Kuna  je lov na sitnu divljač. Okupljanje lovaca je u lovačkom domu u 8:30. Poslije lova priprema se lovački čobanac povodom Dana općine, a na nogometnom igralištu, nakon odigravanja prvenstvene utakmice između NK Viljeva i Jedinstva Donji Miholjac, koja počinje u 13:30 planiran je domijenak za sve nazočne - ističe Dominik Knežević, načelnik općine Viljevo.  

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive

Please publish modules in offcanvas position.