Projekt RESPECT+ Povjerenjem do socijalnog dijaloga

Općina Magadenovac dobila je iz Europske unije 561.985,00 kuna za realizaciju projekta RESPECT+ Povjerenjem do socijalnog dijaloga.

Projektom će se u godinu dana, u suradnji s partnerima Gradom Donji Miholjac, Hrvatskom udrugom poslodavaca i Društvom za usmjeravanje gospodarskih aktivnosti “DUGA”, obraditi deset tema kroz provedbu radionica za članove Gospodarsko-socijalnog vijeća. Teme su: Zakon o radu u praksi, Kolektivno pregovaranje, Mobing i diskriminacija na radnom mjestu, Regrutiranje i selekcija kandidata, Socijalna politika i politika zapošljavanja, Zdravlje i sigurnost na radu, Tripartitni socijalni dijalog, Socijalno odgovorno poslovanje, Tehnike kreativnog mišljenja, te Socijalno partnerstvo i tržište rada.

Radi postizanja učinkovitog i održivog socijalnog dijaloga analizirati će se radni odnosi i uvjeti rada na području pet jedinica lokalne samouprave: Donji Miholjac, Magadenovac, Podravska Moslavina, Marijanci i Viljevo, te poboljšati kompetencija članova Gospodarsko-socijalnog vijeća.

U sklopu provedbe projekta planiran je trodnevni posjet Centru za socijalne inovacije i Austrijskom savezu sindikata u Beču, izrada analize radnih odnosa na području pet jedinica lokalne samouprave, organizacija konferencije “Socijalno partnerstvo-utjecaj na lokalnu razinu”, 6 promotivnih emisija na lokalnom radiju, te internet marketing kampanja.

- Socijalni dijalog je temelj europske socijalne politike i pomaže stvaranju dostojanstvenih radnih uvjeta svih radnika i radnica, unaprjeđenju radnog zakonodavstva te razvoju socijalnog partnerstva kao alata za ostvarivanje svima zajedničkih ciljeva poput otvaranja novih radnih mjesta, razvoja boljeg životnog standarda i gospodarskog rasta - naglašeno je na predstavljanju projekta u mjesnom domu u Malinovcu.

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive

Please publish modules in offcanvas position.