Projekt RESPECT+

U organizaciji Miholjačkog poduzetničkog centra - Lokalne razvojne agencije d.o.o. i uz podršku Općine Magadenovac te u okviru projekta "RESPECT + Povjerenjem do socijalnog dijaloga" danas je održana radionica na temu "Tripartitni socijalni dijalog" u okviru koje se govorilo o načinu zbrinjavanja komunalnog otpada i formiranju cijene komunalne usluge, te sakupljanju i odvozu otpada na području Grada Donjeg Miholjca i susjednih općina. Radionici su bili nazočni svi predstavnici Gospodarsko – socijalnog vijeća: načelnici Općine Magadenovac Stjepan Živković, Općine Marijanci Darko Dorkić, Općine Viljevo Dominik Knežević i Općine Podravska Moslavina Zdravko Šimara. Ispred Grada Donjeg Miholjca radionici su prisustvovali gradonačelnik Goran Aladić i dogradonačelnik Tomislav Brusač, te predstavnici poduzetnika i gospodarstvenika, Sindikata hrvatskih učitelja, stručnih službi i građani.

Kako na području susjednih općina odvoz i zbrinjavanje komunalnog otpada obavlja koncesionar, koji je zatražio znatno povećanje cijena usluga za domaćinstva i gospodarske subjekte tako su se načelnici općina odlučili na izbor novog koncesionara putem javnog natječaja, ali za građane po pristupačnijim cijenama odvoza i zbrinjavanja otpada.

- Prema Zakonu o zbrinjavanju komunalnog otpada dolazi do drugačijeg formiranja cijene i upravo zbog toga je vrlo važno napomenuti kako ne bi trebalo biti isto da uslugu odvoza komunalnog otpada jednako plaćaju oni koji stvaraju velike količine otpada od onih koji razvrstavaju i time stvaraju manje količine otpada - istaknuo je ispred MPC-a Valent Poslon.

Građani će vrlo vjerojatno plaćati fiksnu cijenu odvoza bez obzira iznose li svoju kantu za otpad ili ne, s time da će se cijena odvoza otpada povećavati svaki put kada se iznese kanta s komunalnim otpadom. Posebno će se obavljati odvoz miješanog komunalnog otpada gdje će cijena biti nešto veća, dok će građani biti u mogućnosti sami zbrinjavati biološki otpad te će prema tome i cijena biti nešto niža. U narednom će se razdoblju prema dodatnom savjetovanju s načelnicima krenuti u raspisivanje natječaja za koncesije.

Prije same radionice izabran je novi predsjednik Gospodarsko - socijalnog vijeća.

Na jednogodišnji mandat izabran je predstavnik ispred jedinica lokalne samouprave – načelnik Općine Magadenovac Stjepan Živković, dok je za tajnika izabran Marko Majdenić, ujedno i suradnik na projektu Respect+. 

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive

Please publish modules in offcanvas position.