Gradsko vijeće Donjeg Miholjca

Prihvaćena je ostavka ravnatelja Narodne knjižnice Borisa Kiša. Također, prihvaćena je i ostavka vijećnika Gradskog vijeća Mateja Topolovca s kandidacijske liste grupe birača Gorana Aladića. Novi vijećnik je Zvonimir Falamić iz Rakitovice, profesor povijesti i filozofije Srednje škole Donji Miholjac.

Vijećnik Darko Mikić, član odbora za financije i proračun te podpredsjednik Gradskog vijeća koji više ne dolazi na sjednice - jednoglasno je razriješen svih dužnosti. Na prijedlog oporbe za novog podpredsjednika Gradskog vijeća i člana spomenutog odbora imenovan je vijećnik SDP-a Zvonimir Božić. 

Također, vijećnici su donijeli odluku o obustavi isplate sredstava za redovito godišnje financiranje iz gradskog proračuna članu Gradskog vijeća Darku Mikiću izabranom s liste grupe birača, jer nije podnio financijsko izvješće.

Vijećnici su donijeli više odluka iz svoje nadležnosti: o komunalnim djelatnostima na području grada Donjeg Miholjca, komunalnoj naknadi i komunalnom doprinosu, odluku o mjerama za sprječavanje nepropisnog odbacivanja otpada i mjerama za uklanjanje otpada odbačenog u okoliš. Vijećnici su usvojili odluku o visini paušalnog poreza po krevetu, smještajnoj jedinici u kampu i smještajnoj jedinici u objektu za robinzonski smještaj te Plan davanja koncesija iz područja komunalnih djelatnosti i energetike za 2019. godinu

Također, prihvaćena je odluka o razrješenju ravnatelja Narodne knjižnice Grada Donjeg Miholjca i imenovanju knjižničarke Marinele Šmider za vršiteljicu dužnosti ravnateljice Narodne knjižnice te odluka o raspisivanju javnog natječaja za imenovanje ravnatelja/ice Narodne knjižnice.

Vijećnici su donijeli Program korištenja sredstava ostvarenih od raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu RH na području grada Donjeg Miholjca u 2019. godini u ukupnom iznosu 2.157.000,00 kuna.

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive

Please publish modules in offcanvas position.