Županija sufinancira kamatu za stambene kredite

Predstavljen projekt “Stambeni krediti u funkciji poticanja gospodarstva“, nove poticajne mjere za privlačenje i zadržavanje mladih na ovom području putem kojeg će Osječko-baranjska županija sufinancirati kamatu za stambene kredite fizičkim osobama.

Kreditni potencijal iznosi 50 milijuna kuna koji će plasirati poslovne banke, a Županija će subvencionirati kamate na stambene kredite s 1%. Korisnici su fizičke osobe, državljani RH, koje kupuju nekretninu na području Županije i koji su tu i zaposleni, a sredstva mogu koristiti za kupovinu prve nekretnine, stana ili kuće. Maksimalni iznos kredita je 500.000 kn, a subvencionirat će se prvih 10 godina otplate kredita, pod uvjetom da je kredit podignut na minimalno 15 godina.

- Ovim projektom nastojimo pomoći stanovnicima naše županije. Osiguranje beskamatnih stambenih kredita je pogodnost koja će utjecati na odluke da li će netko ostati ovdje ili otići - rekao je župan Ivan Anušić te je pozvao općine i gradove da se uključe u dodatno subvencioniranje kamata, što će moći učiniti i poslodavci za svoje zaposlenike kako bi krajnjim korisnicima kamata bila što povoljnija.

Na koordinaciji su predstavljeni i novi način određivanja paušalnog poreza na privatni smještaj, kuće za odmor, apartmane te ostali smještaj po krevetu, novi Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak, programi raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu države na području Županije, kao i pitanje suradnje Osječko-baranjske županije s Hrvatima u Vojvodini.

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive

Please publish modules in offcanvas position.