Vijeće za prevenciju

 

Izvješće o stanju sigurnosti na području nadležnosti Policijske postaje Donji Miholjac te poduzetim aktivnostima i projektima u 2018. godini podnio je na današnjoj sjednici Vijeća za prevenciju načelnik Policijske postaje Donji Miholjac Mario Pavin.

Govoreći o stanju javnog reda i mira Pavin je rekao kako je tijekom protekle godine evidentiran 91 prekršaj protiv javnog reda i mira.

- Unatoč povećanju u odnosu na 2017.godinu možemo istaknuti da nismo zabilježili događaje masovnih tuča koje bi uznemirile javnost. Od ostale problematike policija je evidentirala 180 prekršaja, od toga je 88 prekršaja iz domene Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, Zakona o osobnoj iskaznici, Zakona o strancima, o oružju i Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga. Ukupno je tijekom protekle godine evidentirano 98 prometnih nesreća, od čega 63 s materijalnom štetom, 31 sa ozlijeđenim i 4 s poginulim osobama u kojima je život izgubilo 7 osoba. U nesrećama s ozljeđenim osobama teže ozlijeđenih je bilo 11, a lakše ozlijeđenih 34 .

U odnosu na ostale policijske postaje na području Policijske uprave Osječko-baranjske na našem je području zabilježeno 137 kaznenih djela što je jedna  od najnižih stopa kriminaliteta te Pavin ističe kako je ovaj podatak svakako povoljan, jer je opasnost od toga da se postane žrtvom kaznenog djela mala. Nasilnih kaznenih djela ubojstava i pokušaja ubojstva na sreću nije bilo, a najveći broj kaznenih djela pripada u skupinu tzv. Općeg kriminaliteta gdje prednjače teške krađe.

Značajni porast u donjomiholjačkoj Policiji bilježe u kazneno-pravnoj zaštiti djece i obitelji. Protekle su godine zabilježili 18 kaznenih djela, što je dvostruko više nego 2017. godine. Policija je zabilježila i 4 samoubojstva, jedan pokušaj samoubojstva te 8 požara na koje je pozvana i policija.

Sjednici su bili nazočni predstavnici Grada i susjednih općina, osnovne i Srednje škole te crkve.

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive

Please publish modules in offcanvas position.