Skupština udruge gljivara

Iako sa skromnim proračunom Udruga gljivara Donji Miholjac u protekloj je godini sudjelovala na brojnim domaćim i međunarodnim gljivarskim i gastronomskim manifestacijama, kao i na gotovo svim značajnijim gradskim događanjima od kojih vrijedi posebno izdvojiti 12. Miholjački sajam, gdje su se članovi uz gastro ponudu predstavili i edukacijskim štandom sa gljivama našeg područja.

Udruga je uz suradnju s brojnim gljivarskim društvima uspostavila i suradnju s Hrvatskim planiniarskim društvom "Orahovica" i Planinarskim društvom "Sunovart" iz Đurđenovca, a tijekom 2018. organizirala je i brojne gljivarske izvide na različitim lokacijama.

U planu rada za tekuću godinu, kojega je iznio član Upravnog odbora Damir Skeleđija, predviđeno je održavanje gljivarijada na području Donjeg Miholjca, a prema interesu članova udruga će organizirati i posjete susretima gljivara koji su predviđeni kalendarom Hrvatskog mikološko-gljivarskog saveza.

Udruga će i u ovoj godini organizirati gljivarske kružoke i izvide na terenu, a planirane su i dvije izložbe gljiva za građane u terminima ovisnim o pojavnosti gljiva. U planu je ugošćivanje Gljivarskog društva "Kotrč" iz Daruvara te skupno gljivarenje uz mogućnost dolaska članova Gljivarskog društva Novi Sad. Udruga gljivara Donji Miholjac pozvana je na edukativno gljivarenje sa članovima HPD Orahovica, a sudjelovati će i u organizaciji gljivarskih okupljanja na Dilju i u Levanskoj Varoši.

Članove i goste skupštine pozdravio je dogradonačelnik Tomislav Brusač, naglasivši nemjerljiv doprinos udruge prilikom gradskih manifestacija, u obogaćivanju turističke i gastronomske ponude i promoviranju zdravog načina života u skladu s prirodom.

Predsjednik udruge Branko Kezerle podsjetio je članove da će se od ove godine postrožiti mjere kontrole sakupljanja nedrvenih šumskih plodova među koji spadaju i gljive te da će se svaka količina preko tri kilograma kažnjavati i do 7.000 kuna. Pogotovo će biti pooštrena kontrola branja zaštićenih vrsta gljiva.

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive

Please publish modules in offcanvas position.