Preminuo Pavao Vilhelm

Jutros je iznenada u 75. godini života preminuo dugogodišnji član i počasni predsjednik Kulturno-umjetničke udruge "Napredak" Podravski Podgajci te bivši ravnatelj Osnovne škole "Hrvatski sokol" Pavao Vilhelm.

Vilhelm je 1996. godine bio jedan od inicijatora ponovnog pokretanja rada podgajačkog društva koje je u protekle dvadeset i dvije godine zabilježilo brojna gostovanja u zemlji i inozemstvu. Nastupili su u dvadesetak zemalja svijeta, a u okviru manifestacije "Susreti naroda i kultura" u Podravskim Podgajcima ugostili su tridesetak inozemnih skupina.

Veliko priznanje Kulturno-umjetnička udruga "Napredak", odnosno njezin tadašnji predsjednik Pavao Vilhelm dobio je 2011. godine, kada mu je u Rusiji ispred Međunarodne unije folklora uručen oskar za uspješnu međunarodnu suradnju.

Vilhem je ostvario i dugogodišnju suradnju s DRUŽINOM – Čuvarima tradicije hrvatskih obiteljskih zadruga iz Zagreba, čija je predsjednica doktorica znanosti Manda Svirac. Uspješna suradnja rezultirala je i zajedničkom monografijom pod nazivom "Vrijeme, ljudi, običaji". Monografija je izdana 2017. godine povodom obilježavanja 20. godišnjice rada Udruge "Napredak".

Sahrana je sutra (utorak) na Mjesnom groblju u Podravskim Podgajcima u 15:00 sati.

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive

Please publish modules in offcanvas position.