Novi dom uz postojeći vatrogasni

Uz postojeći Vatrogasni dom u Črnkovcima, kojem predstoji potpuna rekonstrukcija, priprema se gradnja novog Društvenog doma s pogledom na Karašicu, a za što je osigurano više od 9 milijuna  kuna, najveći dio iz fondova Europske unije. Općina Marijanci iz fondova EU do sada je uspjela privući ukupno tridesetak milijuna kuna.

Prvim rebalansom ovogodišnjeg proračuna općina Marijanci prenijela je iz protekle godine višak prihoda u iznosu od 566.451 kunu. Ukupni proračunski rashodi u ovoj godini biti će povećani za oko 970 tisuća kuna, a najviše sredstava biti će utrošeno za program zadržavanja mladih u ruralnim područjima sufinanciranjem prve stambene nekretnine za što će se izdvojiti 160.000 kuna, zatim za održavanje školskih objekata 120.000, izgradnju reciklažnog dvorišta, sportsko rekreacijskog centra, uređenje mrtvačnica, postavljanje turističke signalizacije, za izradu plana zaštite od požara i još neke namjene kao što je povećanje iznosa za studentske stipendije i sufinanciranje stanovanja srednjoškolaca - istaknuo je načelnik općine Darko Dorkić na sjednici Općinskog vijeća Marijanci.

Vijećnik kluba HNS,HSS, HSU Darko Bočkinac zatražio je da se povećaju izdvajanja za potrebe Gradskog društva Crvenog križa Donji Miholjac budući da im se povećava broj korisnika pogotovo starijih osoba koje žive u teškim prilikama. Načelnik općine Darko Dorkić obećao je kako će se sastati s ravnateljem te ustanove i dogovoriti o mogućem povećanju iznosa koji bi trebao uslijediti drugim rebalansom proračuna.

Općina će putem mjere 7.4.1. LGA-a Karašica povući 230 tisuća kuna, koja će sredstva biti utrošena za multimedijsko opremanje, namještaj i uređenje pred prostora za doček gostiju u društvenom domu u Marijancima.

Općina Marijanci će kroz različite projekte samo tijekom ove godine ostvariti oko 22 milijuna kuna investicijskih sredstava od čega će gotovo osamnaest milijuna činiti bespovratni novac Europske unije. Najviše novca, preko devet milijuna kuna biti će utrošeno za izgradnju doma u Črnkovcima, zatim za izgradnju vrtića u Marijancima, uređenje vatrogasnog doma i spremišta DVD-a Marijanci i za izgradnju reciklažnog dvorišta.

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive

Please publish modules in offcanvas position.