Koncert Vedrana Zeca

Miholjačko-đakovačko-osječki jazz gitarista Vedran Zec snimio je svoj drugi po redu autorski album pod nazivom Homecoming. Vedran na albumu potpisuje svih deset skladbi dok su na aranžmanima radili svi članovi banda, uz Vedrana Zeca - gitare, Davor Dedić - klavijature, Dario Hleb - bas gitara i Damir Galković - bubnjevi.

Album se uglavnom stilski oslanja na fusion jazz sedamdesetih godina uz utjecaje tadašnjih jazz velikana kao što su Pet Metheny Group i Herbie Hancock.

- Glazba koju izvode je relaksirajuća i melodiozna. Puna je autentičnih melodijskih linija i suptilnih harmonijskih rješenja te nudi glazbeno zadovoljstvo slušateljima bez obzira na preferirani glazbeni stil - navodi u svojoj recenziji portal Jazz Hr.

Takav glazbeni pristup ostvario je i vrlo dobar prijem publike u Donjem Miholjcu gdje je band uz sve skladbe s novog albuma izveo i nekoliko poznatih jazz covera.

Album Homecoming je postigao veliki uspjeh i u medijima tako da već više od mjesec dana ne silazi s prvog mjesta najslušanijih jazz albuma na trećem programu Hrvatskog radija.

Vedran i njegov band trenutačno promoviraju album u Slavoniji, a ove će godine nastupiti i na svim poznatijim jazz festivalima u Hrvatskoj.

Jazz scena kod nas je vrlo živa, raznolika i pojavljuje se sve više mladih glazbenika i glazbenih stilova, a kao najveće centre ovoga glazbenoga žanra Vedran Zec izdvaja Zagreb, Rijeku i u posljednje vrijeme Koprivnicu.

Koncert, održan u velikoj dvorani donjomiholjačkog dvorca je vrlo uspješno organizirao Lions klub Mihael Donji Miholjac.

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive

Please publish modules in offcanvas position.