Izgradnja gospodarskog centra Osijek

Osječko-baranjska županija s ciljem unaprjeđenja poduzetničke infrastrukture i usluga te razvoja cjelokupnog gospodarstva istoka Hrvatske, u suradnji s Gradom Osijekom pokrenula je projekt izgradnje Gospodarskog centa. Na raspolaganju su nam sredstva programa Tehničke pomoći u iznosu od 7,4 milijuna kuna, nakon čega Gospodarski centar kao strateški projekt planiramo prijaviti na programe EU fondova za razdoblje 2021.-2027. godine.

Kako bi participirali u navedenom programu moramo ispuniti određene zahtjeve koje pred nas stavlja Europska unija, a odnose se na obvezno provođenje transparentnih i objektivnih kriterija u postupku javne nabave prilikom izrade glavnog i izvedbenih projekata Gospodarskog centra. Održali smo sastanak s arhitektima i predsjednicom Hrvatske komore arhitekata s molbom da se natječaj provede u skladu s europskim zakonodavstvom gdje nismo naišli na razumijevanje.

Medijskim istupima predsjednica Hrvatske komore arhitekata Željka Jurković i predsjednik Društva arhitekata Osijek Bruno Rechner skreću pozornost javnosti s glavnog problema, a to je ugovaranje glavnog i izvedbenih projekata direktnom pogodbom s prvonagrađenim i bez provođenja postupka javne nabave.

Još jednom napominjemo da je za sufinanciranje iz europskih programa obvezno provođenje postupka javne nabave, a bude li Hrvatska komora arhitekata odbijala takav način rada, dovodimo u pitanje provedbu, strateških i kapitalnih projekata na području Grada Osijeka, a u interesu Osječko-baranjske županije te cijelog istoka Hrvatske - ističe Ivan Anušić, župan Osječko-baranjske županije

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive

Please publish modules in offcanvas position.