Obilježen Svjetski tjedan dojenja

Svake se godine u prvom tjednu mjeseca kolovoza brojnim javno-zdravstvenim akcijama diljem svijeta obilježava Svjetski tjedan dojenja.

Cilj obilježavanja ovog tjedna je osvijestiti važnost dojenja za zdrav rast i razvoj djece te njihov budući doprinos društvu.

Povodom toga je Patronažna služba Doma zdravlja Donji Miholjac organizirala danas druženje s majkama, trudnicama, dojiljama i djecom na javnom mjestu, u velikom parku kod poznatog velikog stabla. Prisutne je pozdravila patronažna sestra Marija Čošić i tom prigodom istaknula kako je moto ovogodišnje akcije "Osnaživanjem roditelja, omogućujemo dojenje".

- Dojenje je jednostavno, besplatno i dostupno, a pri tom nosi brojne koristi za dijete, majku, ali i cijelo društvo, dok neostvarivanje dojenja nosi povećane rizike za zdravlje - istaknula je dr. Elena Dušanić, koja specijalizira pedijatriju i trenutno vodi tim pedijatrije u Domu zdravlja Donji Miholjac. Dušanić je dodala kako dojenje predstavlja izuzetan psihofizički doživljaj s pozitivnim učinkom na psihičku stabilnost i majke i djeteta.

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive

Please publish modules in offcanvas position.