Općinsko vijeće Marijanaca

U prvih šest mjeseci ove godine proračun općine Marijanci ostvaren je u prihodovnom iznosu od 4.792.938 kuna što je za oko milijun i šest stotina tisuća kuna više od rashoda.

- Prihodovna strana se punila prema očekivanjima, što znači da je proračun planiran realno -  rekao je podnoseći polugodišnje proračunsko izvješće na sjednici Općinskog vijeća Marijanci načelnik Darko Dorkić. Najviše novca očekivano je došlo od poreza dok je iznenađujuće visok prihod, oko milijun kuna, u općinsku blagajnu pristigao s naslova šumske rente. Razlog je vjerojatno intezivna sječa u šumama na području općine.

Vijećnici su prihvatili odluke o davanju suglasnosti za izgradnju nerazvrstane ceste u ulici Nikole Tesle u Črnkovcima i ceste u ulici Matije Gupca u Bočkincima,  kao i suglasnost za provedbu ulaganja u izgradnju Športsko-rekreacijskog centra u Marijancima. Protiv izgradnje centra bio je vijećnik Josip Dukmenić koji je rekao kako se planirani novac, odnosno dio s kojim bi sudjelovala općina trebao iskoristiti za izradnju nerazvrstanih cesta na poljoprivrednim površinama. Neki od oporbenih vijećnika založili su se za investiranje u industrijsku zonu.

Općina Marijanci će od 1.siječnja 2020. potpisati ugovor o odvozu otpda sa bivšim koncesionarom Eko-Florom, koji je uspio dokazati da belišćanski Kombel koji je trebao postati novi koncesionar za područje Marijanaca ne može, prema nalazu državne komisije, ispuniti tehničke uvjete odvoza. Na sastanku s čelnicima općine Eko-Flor je spustio cijene. Tako će se od nove godine za najmanju kantu u domaćinstvima plaćati 54 kune.

Općina će i ove godine s 50 posto sufinancirati preglede svinjskog mesa na trihinelu, a vlasnici svinja preglede će moći obaviti u veterinarskim stanicama u Donjem Miholjcu i Valpovu. Isto tako biti će osiguran odvoz klaoničkih ostataka.

Općina Marijanci zadužiti će se za udjele u projektima vatrogasnog spremišta u Marijacima, vatrogasnog doma u Črnkovcima, za dječji vrtić i reciklažno dvorište u Marijancima - ukupno 4.329.000 kuna, kod Privredne banke Zagreb, uz vrlo povoljnu kamatu od 1,53 posto godišnje.

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive

Please publish modules in offcanvas position.