Na Europskom tjednu regija u Bruxellesu predstavila se i Osječko-baranjska županija

Župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić posjetio je najveću javnu europsku manifestaciju "Europski tjedan regija i gradova" u Bruxsellesu. Sastao se s brojnim izaslanicima iz regije kao i predstavnicima hrvatskih institucija pri Europskoj uniji.

 Europski tjedan regija i gradova manifestacija je koja se jednom godišnje tradicionalno održava u Bruxellesu. Mjesto je to gdje više od 6.000 sudionika iz regionalnih i gradskih uprava te stručnjaci i predstavnici akademske zajednice razmijenjuju dobre prakse i znanja iz područja razvoja regija i gradova. 12. "Open days" započeo je svečanim otvorenjem u Europskom parlamentu, a otvorenju je prisustvovao i župan Ivan Anušić, zamjenica gradonačelnika Osijeka Žana Gamoš te direktor Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje Stjepan Ribić sa suradnicima.

"Imali smo niz konstruktivnih sastanaka kako bi utvrdili strategiju i ciljeve koje želimo ostvariti tijekom idućeg razdoblja. Za razvoj naše regije koja obuhvaća pet slavonskih županija od iznimne je važnosti razvoj prometne infrastrukture. Bolja prometna povezanost zasigurno će potaknuti i razvoj gospodarstva, jer ako uzmemo u obzir naš strateški položaj, Slavonija i Baranja moraju biti zanimljive mnogim stranim investitorima" - kazao je župan Ivan Anušić.

U Bruxellesu već deset godina djeluje Ured Regionalne razvojne agencije gdje je za partnere Agencije i Županije te predstavnike političkih i gospodarskih subjekata u Belgiji organiziran prijem na kojem je predstavljena bogata gastro i eno ponuda Osječko-baranjske županije. U Stalnom predstavništvu RH pri Europskoj uniji župan se susreo s Vesnom Lončarić i ostalim članovima Predstavništva te sa izaslanstvom AP Vojvodine pri čemu su razgovarali o zajedničkim projektima prekogranične suradnje putem EU fondova te položaju hrvatske nacionalne manjine u Vojvodini.

U Europskom je parlamentu održana konferencija na temu "S EU Fondovima do bolje prometne povezanosti". Primjere dobre prakse pokazali su predstavnici Mađarske, Poljske i Italije, a o prometnoj povezanosti Osječko-baranjske županije s ostatkom Hrvatske, ali i Europe govorio je župan Ivan Anušić naglasivši kako je dovršetak Koridora 5C kroz Baranju od strateške važnosti za razvoj naše županije.  

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive

Please publish modules in offcanvas position.