Župan Anušić u Kanaanu

Budućnost hrvatske poljoprivrede bazirana je na prihodovno intenzivnim kulturama, kao što je i krumpir - rekao je župan Ivan Anušić, koji je posjetio miholjačku tvornicu čipsa te obećao da će izvršiti pritisak tijekom javne rasprave o novom Zakonu o poljoprivrednom zemljištu kako bi se zadovoljile realne potrebe poljoprivrednika, ali i prehrambene industrije. 

Nadamo se da će novim zakonom u kojem će ključnu ulogu imati lokalna samouprava tvrtke koje ostvaruju veliku dodanu vrijednost i koje zapošljavaju veći broj radnika biti prepoznate, za razliku od takozvanih velikih proizvođača koji rade za poticaje - naglasio je Zvonko Popović, direktor i vlasnik tvrtke Kanaan iz Donjeg Miholjca.

Kanaan je vodeći hrvatski proizvođač snack proizvoda s godišnjom produkcijom od 5,5 tisuća tona, a zapošljava 118 radnika uz godišnji prihod od 105 milijuna kuna. Tijekom ove godine tvrtka je imala investicije od 25 milijuna kuna, uglavnom u postrojenja za modernizaciju proizvodnje i nove proizvodne programe, kao što je ručno prženi i pop corn čips. Za slijedeću godinu planira se proizvodnja čipsa od povrća, a u suradnji s poljoprivrednim i prehrambenim fakultetom u Osijeku u Kanaanu namjeravaju razvijati i specijalne vrste krumpira obogaćene mineralima kao što je selen. U Kanaan uskoro stižu i roboti iz Engleske, tako da će ručno pakiranje robe postati prošlost. 

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive

Please publish modules in offcanvas position.