Josip Miletić novi predsjednik LAG-a Karašica

Za novog predsjednika Lokalne akcijske grupe Karašica izabran je tajnim glasovanjem Josip Miletić gradonačelnik grada Našica. Nova tri potpredsjednika su Ljerka Vučković, Ivo Zelić i Tomislav Brusač.

- Lokalne akcijska grupa Karašica u razdoblju od 2018. do 2020. godine kao partner ili korisnik realizirala je ili trenutačno realizira nekoliko projekata vrijednih oko osam milijuna i 600 tisuća kuna - rekao je sada već bivši predsjednik Dalibor Vidaković koji je odradio druge dvije godine mandatnog razdoblja 2016. - 2020.

Što se tiče prijavljenih projekata oni se uglavnom odnose na međugeneracijsku solidarnost kroz kulturu i sport, projekte zapošljavanja žena kroz program Zaželi i projekt E- Art vezan uz on- line umjetnost i kulturu, sve ukupno u vrijednosti od približno devet milijuna kuna.

Dalibor Vidaković je u svom izvješću spomenuo i natječaje koje je LAG provodio u posljednje dvije godine, a uglavnom se odnose na poljoprivredu i ruralni razvoj.

Zanimljiv je i podatak da je Lokalna akcijska grupa Karašica početkom 2016. godine zapošljavala dva djelatnika dok sada plaću prima njih 68 .

LAG Karašica je redovito pružao sve relevantne informacije i pomoć tako da je tijekom protekle četiri godine odrađeno preko dvije stotine prijava na podmjeru 17.1.-osiguranje usjeva, nasada i životinja. U socijalnom i humanitarnom dijelu LAG Karašica je posebne aktivnosti usmjerio na pomoć školama i vrtićima.

LAG Karašica je institucionalno povezan sa sve tri mreže LAG-ova u Hrvatskoj , dio je Ruralne mreže pri Ministarstvu poljoprivrede ,a zaposlenici stalno sudjeluju na edukacijama i stručnim usavršavanjima iz svih područja kojima se LAG bavi.

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive

Please publish modules in offcanvas position.