Koncert Krešimira Bedeka u dvorcu

Koncertom gitariste Krešimira Bedeka u dvorcu "Mailath" protekloga je vikenda započeo Prvi Prandau festival orguljaške i komorne glazbe u Donjem Miholjcu.

- Veliko mi je zadovoljstvo što svojim nastupom otvaram Prvi Prandau festival, ali i zbog toga što mi je to prvi koncert nakon tri mjeseca bez nastupa. Stvarno sam jako uzbuđen i baš se veselim predstaviti vašoj publici - rekao nam je prije početka koncerta gitarista Bedek.

Bedek je diplimirao gitaru u klasi Darka Petrinjaka na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Postdiplomski studij završio je u Nizozemskoj u klasi Zorana Dukića na Kraljevskom konzervatoriju u Den Haagu. Docent je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja u Hrvatskoj i inozemstvu.

Koncert je okupio veliki broj posjetitelja, među kojima su bili učitelji i učenici Glazbene škole koja djeluje pri Osnovnoj školi "August Harambašić" Donji Miholjac. Zamjenik gradonačelnika Donjeg Miholjca Tomislav Brusač pozdravio je sve nazočne posjetitelje u svoje, u ime cijele gradske uprave i u ime gradonačelnika, koji je također bio nazočan na koncertu. Brusač je izrazio zadovoljstvo što su donjomiholjčani pokazali veliko zanimanje za ovakvu vrstu glazbe te naglasio kako je cilj ovog Festivala promoviranje Grada, ali i orguljaške i komorne glazbe revitalizacijom bogatog kulturnog naslijeđa i glazbene tradicije obitelji Hileprand-Prandau, a posebice jednog od članova obitelji Karla baruna Prandaua. Barun je kao glazbenik i kompozitor bio mecena glazbene umjetnosti, kulturnog te obrazovnog i vjerskog života ne samo na području Donjeg Miholjca nego i cijele Slavonije čiju ostavštinu baštinimo u vidu vrlo vrijednih orgulja koje se nalaze u crkvi sv. Mihaela Arkanđela, glazbene škole u Donjem Miholjcu osnovane 1734. također na njegovu inicijativu te izuzetno vrijednog i akustičnog prostora velike dvorane dvorca "Mailath".

Koncert su odijevanjem u povijesne kostime i dijeljenjem čuvenog punča upotpunili članovi povijesne udruge "Mailath" iz Donjeg Miholjca.

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive

Please publish modules in offcanvas position.