Koncert Gudačkog kvarteta Rucner

U okviru Prandau festivala orguljaške i komorne glazbe u Donjem Miholjcu protekloga je vikenda održan koncert Gudačkog kvarteta Rucner.

Kvartet Rucner na hrvatskoj glazbenoj sceni djeluje više od dvadeset godina,a uz djela komornog glazbenog sadržaja , klasičnog i suvremenog repertoara veliku pozornost poklanja djelima domaćih autora tako da su u svojoj glazbenoj karijeri do sada izveli preko stotinu praizvedbi domaćih skladatelja što je potvrdio i član kvarteta Dragan Rucner.

Kvartet Rucner uz brojne goste na svojim nastupima nastoji dati što više prilike mladim i još neafirmiranim glazbenicima tako da je na koncertu pred miholjačkim dvorcem s njima nastupila mlada slatinska saksofonistica Veronika Brzica. Kvartet je na svome prvome nastupu u Donjem Miholjcu izveo i Malu slavonsku rapsodiju Tomislava Uhlika djelo koje je u posljednje vrijeme nezaobilazni dio njihovog repertoara. Pohvalivši ozračje festivala Dragan Rucner je izrazio nadu da će ovaj glazbeni događaj saživjeti i kroz godine se još proširivati.

Zadovoljan odazivom bio je i jedan od glavnih organizatora dogradonačelnik Tomislav Brusač rekavši kako je brojnosti publike sigurno doprinio i nastup Ane Rucner koja se na koncertu pridružila kvartetu.

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive

Please publish modules in offcanvas position.