Potpisan Sporazum o sufinanciranju gradnje škole i dvorane

Potpisan Sporazum o sufinanciranju gradnje škole i dvorane


Ministrica znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske Blaženka Divjak, župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić i gradonačelnik Donjeg Miholjca Goran Aladić potpisali su danas sporazum o sufinanciranju izgradnje nove školske zgrade i sportske dvorane Srednje škole Donji Miholjac.

- Zahvaljujem ravnatelju škole, gradonačelniku i županu na inzistiranju i upornosti da ovu školu izgradimo. Sjećam se da me je tri mjeseca nakon što sam postala ministrica posjetila delegacija, među kojima je bio i ravnatelj, s kompletnom dokumentacijom o stanju stare škole i apsolutnim dokazima da ona nije primjerena niti za život, niti za rad, a pogotovo ne u ovim suvremenim uvjetima i zahtjevima gdje moramo osigurati jednake prilike svima u Hrvatskoj – istaknula je ministrica Divjak. Dodala je kako je projekt izgradnje donjomiholjačke srednje škole, zajedno s projektom obnove i izgradnje Osnovne škole Nikole Andrića u Vukovaru ujedno bio i razlog zašto su išli u izmjenu Zakona o odgoju i obrazovanju 2018.godine.

- Zakon je izmijenjen na način da ministarstvo može ulagati u škole koje su nesigurne za učenike i nastavnike – naglasila je Divjak. Ministrica je izrazila zadovoljstvo što je pet škola za koje se pripremala dokumentacija sada u izgradnji ili je pri završetku obnove.

- U svakom slučaju čestitam ravnatelju, gradonačelniku i županu što smo ovaj projekt uspjeli i financijski zaokružiti, iako sam ja ranije potpisala ugovor s izvođačem (tvrtkom Zuber d.o.o Višnjevac) kako bi radovi mogli započeti, ali sada je i službeno potpisano; 40 milijuna kuna Ministarstvo i po 5 milijuna kuna Grad i Županija. Sigurna sam da ćemo za dvije godine imati prilike otvoriti ovu školu - istaknula je ministrica Divjak.

- Kao što sam već znao napomenuti ovo je jedan od vrlo bitnih projekata za grad Donji Miholjac i cijelu Miholjštinu zbog toga što je postojeća škola totalno neuvjetna i vrlo loša za održavanje nastave. Nadamo se da će izgradnja nove škole ići tempom kojim je i do sada išla i da će biti završena u predviđenom roku do mjeseca travnja 2022.godine - rekao je gradonačelnik Donjeg Miholjca Goran Aladić.

Župan Ivan Anušić je istaknuo kako je postojeća zgrada Srednje škole Donjem Miholjcu u najlošijem stanju od svih srednjih škola u Republici Hrvatskoj i kako je Vlada s razlogom odobrila financiranje izgradnje nove škole. Ravnatelj škole Nenad Perić je istaknuo kako su svi puni entuzijazma i kako se nada da će sve biti završeno u rokovima.

Live stream

 

▶️ SLUŠAJTE UŽIVO

Upravo svira:

 

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

E-mail: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Redakcija: 031 631-529
Režija: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Ivan Korov i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković

Računovodstvo / Administracija: Verica Kuljovski

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije