Obnovljen Dom zdravlja Donji Miholjac

Preuređenjem i opremanjem Doma zdravlja Osječko-baranjske županije u Donjem Miholjcu stanovnicima miholjačkog kraja omogućena je bolja zdravstvena skrb, a njegovim djelatnicima bolji uvjeti rada. Radovi su obuhvatili površinu od 291,49 m2 na kojoj se prostiru ordinacije opća obiteljska, radiološke i ultrazvučne dijagnostike, ginekologije i stomatologije. Ukupna ugovorena vrijednost radova iznosi 1.079.610,31 kuna, a završeni su u listopadu 2019. godine.

Osim obnove ordinacija, Dom zdravlja opremljen je i novom medicinsko-tehničkom i dijagnostičko-terapijskom opremom. Oprema je namijenjena djelatnostima obiteljske/opće medicine, interne/ specijalističko-konzilijarne zaštite, fizikalne, ginekologije i dentalne medicine. Nabavljen je digitalni RTG uređaj, digitalni ortopan, ultrazvučna oprema (UZV aparat za gustoću kostiju, ginekološki ultrazvuk 2 3D/4D), kardiološko-pulmološka oprema, stomatološka oprema, fizikalna oprema u vrijednosti (magnetoterapija, multifunkcionalni aparata za fizikalnu medicinu, tens, terapijski ultrazvuk) i ginekološka oprema (CTG aparat, kolposkop, ginekološka stolica).

U tijeku je edukacija liječnika za dobivanje ovlaštenja za samostalno obavljanje ultrazvučne dijagnostike- za rad na UZV uređajima.

Obnova i opremanje zgrade ovog Doma zdravlja provedeni su kroz Projekt „Dostupnija primarna zdravstvena zaštita na području cijele Osječko-baranjske županije“ u koji su uključeni svi domovi zdravlja na području Županije, kao i koncesionari.

Na ovaj način podiže se razina kvalitete primarne zdravstvene zaštite, kroz ulaganja u infrastrukturne zahvate na objektima (preuređenje ordinacija), opremanje ambulanti, ordinacija i zdravstvenih stanica doma zdravlja medicinsko-tehničkom i dijagnostičko-terapijskom opremom te edukaciju liječnika.

U obnovu i opremanje Doma zdravlja OBŽ u Donjem Miholjcu ukupno je uloženo 3.684.544,06 kuna.

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive