Koncert Camerata Garestin

Na trećem koncertu Prandau festivala u Donjem Miholjcu glazbenoj se publici predstavio ansambl Camerata Garestin koji njeguje glazbu visoke renesanse i baroka. Ovaj zanimljiv glazbeni sastav koji okuplja vrhunske interprete instrumentalne i vokalne glazbe XVII. i XVIII. stoljeća nastao je prije dvanaest godina u Varaždinu ,a danas ga sačinjavaju Ivana Lazar sopran, Berislav Puškarić – bas, Krešimir Lazar violončelo i Krešimir Has -čembalo.

Pred prepunom velikom dvoranom donjomiholjačkog dvorca sastav je izveo skladbe Lukačića, Cervetta, Bacha i Händela.

-Projektima kao što je ovaj glazbeni festival kulturna baština kontinentalne Hrvatske se budi i mi se nadamo da će  festival potrajati i da će iz godine u godinu rasti - rekao je umjetnički voditelj Prandau festivala Edmund Andler Borić.

Čembalist Krešimir Has naglasio je kako ansambl rado izvodi i domaće ranobarokne i renesansne autore uz podršku Ministarstva kulture. On je izrazio veliko zadovoljstvo muziciranjem u, kako je rekao prekrasnom ambijentu dvorca Mailath, i pred publikom koja je oduševljeno prihvatila izvedbe ansambla. Ispred sastava Camerata Garestin Krešimir Has se posebno zahvalio dogradonačelniku Tomislavu Brusaču , gradskoj upravi i umjetničkom voditelji Edmundu Andleru Boriću na organizacijskom trudu i velikom entuzijazmu u pokretanju ovoga festivala.

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive

Please publish modules in offcanvas position.