Općina Marijanci podiže kredit 5,4 milijuna kuna za kapitalne projekte

Vijećnici Općine Marijanci usvojili su, na sjednici koja je održana u prostorijama DVD-a Marijanci, Odluku o zaduživanju za financiranje kapitalnih projekata koji su planirani Proračunom Općine za 2020.godinu u iznosu 5.400.000,00 kuna, a koji se financiraju iz sredstava Europske unije za završnu fazu rekonstrukcije vatrogasnog doma i dogradnje društvenog doma u Črnkovcima te rekonstrukciju-prenamjenu i dogradnju područnog vrtića Marijanci.

Povrat kredita reguliran je ugovorom kod Privredne banke u 36 mjesečnih rata, koje će dospijevati zadnjeg dana u mjesecu s tim da prva rata dospijeva 31.srpnja 2022.godine, a posljednja 30. lipnja 2025.

Načelnik Darko Dorkić izrazio je zadovoljstvo dosadašnjim radovima izvođača, a s obzirom da kreće druga faza financiranja, za koju još nemaju osigurana sredstva, potreban im je kratkoročni kredit kojim bi se osigurao nesmetan nastavak radova do povlačenja ostalih sredstava iz EU. Također, ističe Dorkić, ovo je jedna sigurnost da sve ostale djelatnosti u nadležnosti Općine nastave normalno funkcionirati.

Vijećnici su prihvatili i Odluku o privremenom oslobođenju od plaćanja zakupnine zakupcima poslovnih prostora u vlasništvu Općine Marijanci za obveznike kojima je Odlukom Stožera Civilne zaštite Republike Hrvatske naložena privremena obustava rada te Odluku o refundiranju troškova plaćene komunalne naknade i naknade za uređenje voda. Usvojen je i Provedbeni Plan unaprjeđenja zaštite od požara za područje Općine Marijanci za 2020.godinu, a na kraju sjednice uslijedila su vijećnička pitanja.

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive