Rokovo u Lacići

Protekloga vikenda održano je 9. Rokovo u Lacići.Tradicionalna manifestacija koja objedinjuje kulturu, sport i kulinarstvo ove je godine imala skromniji program zbog situacije s korona virusom, tako da su neka od događanja kao što je povlačenje konopa i nastup KUD-ova izostavljeni zbog izbjegavanja kontakata.

Unatoč tome na Rokovu se okupilo tridesetak kulinarskih ekipa koje su se okušale u kuhanju čobanca, odigrana je ligaška nogometna utakmica, a u večernjim satima održana je zabava uz grupu Treća smjena.

- Prigodom organizacije ovogodišnjeg rokova pridržavali smo se svih epidemioloških mjera - rekao je potpredsjednik organizatora udruge Sveti Rok Milan Francuz.

Inače, udruga Sveti Rok je osnovana kao sportsko društvo koje se bavi potezanjem konopa, ali isto tako aktivno sudjeluje u organizaciji svih mjesnih priredbi.

Zadovoljan atmosferom Francuz je naglasio potrebu druženja i u ovim teškim vremenima gdje su lacićani još jednom pokazali svoju gostoljubivost.

Stanje u selu, što se tiče demografske slike, on je ocijenio dobrim, a što se vidjelo i po velikom broju mlađih ekipa koje su se odazvale natjecanju.

- Mladi ostaju u Lacićima i gotovo nemamo nezaposlenih, a povoljnoj situaciji znatno su pomogle i mjere općine Magadenovac u stambenom zbrinjavanju mladih obitelji - istaknuo je Francuz.

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive