Preminuo je vlč. Stjepan Podboj

Stjepan Podboj rođen je 26. rujna 1957. godine u Moslavini Podravskoj, malenom mjestu pokraj rijeke Drave. Tu je završio i osnovnu školu. Već u sedmom razredu osjeća svećenički poziv te nakon osnovne škole odlazi u međubiskupijsko sjemenište na Šalati u Zagrebu, gdje maturira 1976. godine. Filozofsko-teološke studije započeo je na Kaptolu u Zagrebu, a završio u Đakovu. Za đakona je zaređen 31. svibnja 1984. godine u đakovačkoj katedrali, a kao đakon djelovao je u župi Sv. Josipa Radnika u Osijeku.

Za  svećenika ga je na blagdan sv. Petra i Pavla 1985. godine, također u đakovačkoj katedrali zaredio mons. Ćiril Kos biskup đakovačko-srijemski. Kapelanske dane provodio je, a i prva svećenička iskustva stjecao je u Vinkovcima u župi sv. Euzebija i Poliona do 1988. godine kada u veljači prima službu župnika župe sv. Mihaela arkanđela u Novom Slankamenu. Prije domovinskog rata bio je župnik župe Sv. Grgura Velikog u Šljivoševcima gdje je proveo sedam godina.

Od 01. srpnja 1997. godine postaje župnik župe Sv. Nikole biskupa u Vinkovcima gdje gradi novu župnu crkvu, Pastoralni centar i živu zajednicu.

Đakovačko-osječki nadbiskup mons. dr. Đuro Hranić ove godine razriješio ga je službe župnika Župe sv. Nikole biskupa u Vinkovcima te je imenovan župnikom Župe sv. Vendelina opata u Jarmini. Nažalost, teška bolest, rak koštane srži potpomognut virusom Covid 19 spriječio ga je u daljnjem služenju. Vlč. Stjepan Podboj preminuo je u subotu 22. kolovoza u 63. godini života u osječkoj bolnici. Sprovod je danas u 16:00 sati na mjesnom groblju u Podravskoj Moslavini.

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive