Gradski stožer CZ o provedenom nadzoru

Izvješće Stožera CZ Grada Donjeg Miholjca o provedenim nadzorima o provođenju protu epidemioloških mjera u uvjetima proglašene epidemije bolesti COVID-19

Stožer civilne zaštite Grada Donjeg Miholjca stalno prati razvoj i epidemiološke stanje širenja zaraze korona virusom na području Osječko-baranjske županije i Grada Donjeg Miholjca putem svakodnevnih izvještaja i priopćenja Stožera CZ OBŽ i Stožera CZ RH. Iste informacije dijeli i informira javnost putem sredstava javnog priopćavanja kao što je Radio Donji Miholjac, web stranice Grada DM i facebook stranice Grada Donjeg Miholjca.

U svrhu učinkovite kontrole provođenja Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 od 01. srpnja mobilizirana su dva volontera GD Crvenog križa Donji Miholjac na poslovima nadzoru provođenja protu epidemioloških mjera protiv širenja zaraze korona virusom u objektima poslovnih subjekata i pravnih osoba.

U 01.  kolovoza 2020. godine do danas provedeno je 218 nadzora u raznim poslovnim objektima i to 163 nadzora  u prodavaonicama raznih vrsta, bankama, osiguravajućim društvima, kioscima, ljekarnama, 39 nadzora u ugostiteljskim objektima, 12 nadzora u objektima uslužnih djelatnosti kao što su frizeri, kozmetičari, pedikeri, 2 nadzora u knjižnicama, 3 nadzora u kasinima i kladionicama, 3 nadzora u vjerskim objektima.

U skladu s Prijedlogom zaključka o mjerama za pokretanje gospodarskih i drugih djelatnosti i aktivnosti u uvjetima proglašene epidemije bolesti COVID-19, koje je donijela Vlada RH-e 23. travnja 2020. te odluka koje su donesene od strane  Stožera CZ RH,   redovno se jednom tjedno odvijaju i nadzori u kojima sudjeluju službenici MUP-a Ravnateljstva civilne zaštite, Područnog Ureda CZ Osijek i članovi Stožeracivilne zaštite Grada DM, te policijski službenici PP DM.

Sveukupno zahvaljujući odgovornom ponašanju svih građana i vlasnika objekata od početka izbijanja epidemije bolesti COVID-19 do nedavno smo bili uspješni u obrani od širenja zaraze na području Grada Donjeg Miholjca. Također i javna okupljanja te dosadašnje manifestacije bile su uspješno organizirane u skladu s preporukama HZJZ-a i Odlukama Stožera CZ RH tako da nisu dovele do pojave novih slučaja oboljelih od korona virusa, međutim u proteklom tjednu pojavilo se 3-5 novih slučajeva novo zaraženih osoba na području Grada Donjeg Miholjca i susjednih općina. Izvor zaraze još nije točno potvrđen.

- Još jednom koristim priliku da pozovem sve građane, osobito organizatore okupljanja i pružatelje usluga, na striktno poštivanje propisanih epidemioloških mjera i preporuka. Kao što možemo vidjeti epidemiološka situacija na području županije i Grada Donjeg Miholjca je trenutno pod kontrolom, međutim korona virus je i dalje prisutan, pa bez savjesnog i odgovornog ponašanja svih građana vrlo lako može doći do njegova širenja, a time i zdravstvenih i drugih posljedica - ističe načelnik stožera CZ grada Donjeg Miholjca Tomislav Brusač. 

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive