Natjecanje u kuhanju graha u kotliću u Rakitovici

U okviru Zlatne berbe, koja će ove godine biti u drugačijem obliku, Kulturno-umjetničko društvo "Josip Čokilić" iz Rakitovice organizira u subotu natjecanje u kuhanju graha u kotliću. Natjecanje će se održati na nogometnom igralištu "Kraka" u Rakitovici, a prijavilo se 15 natjecatelja.

Početak kuhanje je u 16:00 sati, a svi sudionici trebaju doći sat vremena prije početka kako bi preuzeli grah, kobasice, kruh, drva i vodu. Začine i ostale sastojke koji su potrebni, natjecatelji donose sami. Zbog epidemiološke situacije, natjecatelji sami donose potreban pribor za jelo. Stolovi i klupe osigurani su od strane organizatora. Predviđeno trajanje kuhanja je do 19:00 sati, nakon čega slijedi proglašenje pobjednika uz nastup Tamburaškog sastava "Čokanj".

Tajnica KUD-a "Josip Čoklić" Blažica Ovčar ističe kako će 11. listopada s početkom u 10:30 sati u crkvi sv. Jakova biti održana misa zahvalnica, što je i prije bilo u okviru Zlatne berbe te dvije izložbe. Prva je izložba sobe/kuhinje s namještajem i odjećom starom preko stotinjak godina, a druga je izložba uz degustaciju starinskih jela i kolača. Osim toga za djecu se priprema radionica na kojoj će im starije članice KUD-a pokazati kako se od kukurozovine pravi lutka. Radionica započinje u 15:00 sati, a u isto će vrijeme biti otvorene i izložbe.

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive