Kulturno nasljeđe u svrhu turizma

Potpisivanjem ugovora s ovlaštenim arhitektima o izradi projektne dokumentacije započela je najavljena provedba projekta "Kulturna baština Prandau-Mailath". Ovim se projektom, sredstvima Europske unije želi kulturno nasljeđe Donjeg Miholjca obnoviti u svrhu razvoja turizma, ali i urediti središte grada te izgraditi multimedijalni centar na prostoru sadašnje kino-dvorane i botanički vrt uz cestu za Mađarsku. Vrijednost ugovorenih radova na izradi projektne dokumentacije, koja treba biti završena do kraja rujna, kreće se oko 900 tisuća kuna, što je za grad Donji Miholjac značajan novac, od čega će 80 posto osigurati Europska unija, a 20 posto Grad Donji Miholjac.

Ugovore o izradi inventarizacije povijesnog perivoja i projektne dokumentacije za izgradnju botaničkog vrta potpisali su ovlašteni arhitekti Damir VrbanBruno Andrašić. Studiju potencijala i marketinške obrade kulturno-povijesne baštine izradit će Centar za poduzetništvo iz Osijeka, a ugovor je potpisao voditelj centra Tomislav Barbarić.

Izrada projektne dokumentacije za multimedijalni centar, s uređenjem šetnica i posjetiteljskog centra, jedan je od zahtjevnijih projekata za koji će dokumentaciju izraditi ovlašteni projektni ured Rechner iz Osijeka. Ugovor je potpisao direktor Bruno Rechner.

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive

Please publish modules in offcanvas position.