Predsjednik RH Zoran Milanović položio je vijenac ispred Spomenika braniteljima

Predsjednik RH Zoran Milanović položio je vijenac ispred Spomenika braniteljima

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća u kino-dvorani Osvit, na kojoj su dobitnicima uručena javna priznanja te polaganjem vijenaca ispred Spomenika poginulim braniteljima u Parku Matice Hrvatske, obilježen je Dan grada Donjeg Miholjca i blagdan Sv. Mihaela. Svečanosti su bili nazočni brojni uvaženi uzvanici i gosti iz političkog, vojnog, vjerskog i društvenog života Republike Hrvatske, Osječko-baranjske županije i Grada Donjeg Miholjca te susjednih općina i grada Valpova.

Među njima je bio i predsjednik RH Zoran Milanović, koji je prije svečane sjednice položio vijenac kod Spomenika poginulim braniteljima. 

Predsjednika Zorana Milanovića ispred dvorane dočekali su župan Ivan Anušić i novi saborski zastupnik Goran Ivanović.

Predsjednik Gradskog vijeća Josip Lukačević i gradonačelnik Goran Aladić istaknuli su dobru suradnju u ostvarivanju programa i projekata na dobrobit svih građana Donjeg Miholjca i prigradskih naselja.

Gradonačelnik Goran Aladić podsjetio je na čitav niz projekata koji su realizirani u proteklih godinu dana. Naravno, središnji je i najvažniji gradnja Srednje škole i dvorane, za koji su mnogi sumnjali u njegovu realizaciju, a što je ujedno i najveći uspjeh sadašnje gradske vlasti.

Udruženim snagama i sredstvima države, županije i grada, škola i dvorana trebali bi biti završeni za godinu i pol dana.

- Na realizaciju ovog projekta Miholjčani su čekali gotovo 40 godina - rekao je župan Ivan Anušić, pozdravljajući nazočne i u svojstvu izaslanika predsjednika Vlade Andreja Plenkovića. On je naglasio kako je županija u protekle tri godine u Donji Miholjac uložila 22,9 milijuna kuna. Posebno je spomenuo projekt županije kojim je osigurana besplatna prehrana svih osnovnoškolaca na području županije.

Predsjednik Zoran Milanović pohvalio je nastojanja županije i gradonačelnika te uputio riječi ohrabrenja u ostvarenju spomenutih projekata. Uvjeren je u opravdanost postojanja jedinica lokalne samouprave i uprave, ali ne u tolikom broju, jer one najbolje prepoznaju potrebe građana. Donji Miholjac trebao bi biti polje prometno povezan, posebno s Osijekom i na tome se radi, ali treba biti strpljiv u očekivanom proširenju ceste. Za razliku od ranije sada su opipljiva sredstva EU koja treba povlačiti i koristiti u realizaciji projekata. Predsjednik je uvjeren kako će se tada vraćati iseljena mladost u Slavoniju. 



Na svečanoj sjednici uručena su gradska priznanja. Pečat Grada Donjeg Miholjca primio je Ivan Petriševac u ime Gradskog društva Crvenog križa Donji Miholjac i Stipan Šimunović. Zahvalnice su primili predstavnici tvrtke Midal iz Miholjačkog Poreča, Matice umirovljenika i tvrtke Manna iz Donjeg Miholjca, a dobitnica Pohvalnice je Ana Kovačević iz Donjeg Miholjca. 

Live stream

 

▶️ SLUŠAJTE UŽIVO

Upravo svira:

 

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

E-mail: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Redakcija: 031 631-529
Režija: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Ivan Korov i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković

Računovodstvo / Administracija: Verica Kuljovski

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije